WhatsApp buurtpreventie slaat aan in Schoonhoven [video]

Deel dit:

buurtpreventieSCHOONHOVEN – De animo voor buurtpreventie via WhatsApp in Schoonhoven is groot. Inmiddels telt de stad vijf groepen die zich richten op het signaleren van verdachte situaties en personen in de buurt.

In zo’n WhatsApp-groep kan onderling informatie worden uitgewisseld via de mobiele telefoon. Buurtbewoners die zich aansluiten in de groep kunnen berichten sturen, bijvoorbeeld als ze iemand zien die bij huizen naar binnen kijkt of aan ramen en deuren voelt. Iedereen die is aangesloten leest deze berichten.

Initiatiefneemster van de WhatsApp buurtpreventie in Schoonhoven is Sylvie Berg. Ze vertelt: “Omdat er hier in Noord veel inbraakpogingen waren, besloot ik een WhatsApp groep te starten. In eerste instantie alleen voor deze wijk, later voor heel Schoonhoven. Er waren direct heel veel aanmeldingen. Er zijn ook gelijk wat medebeheerders bij gekomen.”

Er zijn nu in Schoonhoven vijf groepen actief. “Drie in Noord, één in het centrum en één in Oost. Dat kan nog uitbreiden, omdat er maximaal honderd mensen in zo’n WhatsApp-groep kunnen.”

De politie en gemeente zijn blij met dit burgerinitiatief. Ze sporen bewoners in andere wijken en kernen in de Krimpenerwaard aan om ook te starten met deze vorm buurtpreventie. Voor meer informatie zie www.wabp.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.