Werkzoekende 50-plussers en werkgevers koken samen [video]

Deel dit:

kokenSTOLWIJK – Koken en eten met werkzoekende 50-plussers en werkgevers uit de regio. Dat is de unieke manier van het UWV Gouda om werkzoekenden die moeilijk aan een baan komen, te helpen.

Het is een initiatief van Liëlle Holman van UWV. Ze zocht daarvoor de samenwerking met Frank Streefland van restaurant De Polderkamer in Stolwijk. Liëlle: “Het is een bedoeling dat werkzoekenden op een laagdrempelige manier in contact komen met werkgevers. Het is de vierde keer dat we dit doen. En ja, een aantal komt zo aan een baan.”

In de keuken van De Polderkamer doppen werkzoekenden en werkgevers, de boontjes, ze schillen de aardappels, en ze maken Crème brûlée voor een culinair driegangen diner in De Polderkamer. Eenmaal aan tafel praten ze verder over wat ze doen. In een ongedwongen sfeer vertellen werkzoekenden wat hun talenten zijn en werkgevers vertellen over hun bedrijf. Ze leren elkaar zo beter kennen.

Een van de deelnemers: “Het is een leuke manier om met werkgevers in contact te komen. En je hebt een ander praatje dan tijdens een sollicitatie gesprek met mannen in pak. Het is lekker ongedwongen en dat maakt het makkelijker om met elkaar te praten.”

“Voor werkgevers is het ook goed, je kunt zien of iemand aanpakt, initiatief neemt maar ook of iemand zorgzaam is”, voegt Frank Streefland er aan toe.

“Wat mij betreft is het absoluut een succes”, zegt Liëlle Hofman. “Er komt zeker een vijfde editie van deze kitchenmatch.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.