Wereldwinkel Schoonhoven bestaat twintig jaar [video]

Deel dit:

wereldwinkel3SCHOONHOVEN – Wereldwinkel Schoonhoven bestaat 20 jaar. En dat werd vanmorgen gevierd met hulde voor de vrijwilligers, taart en een toespraak van de voorzitter.

Maar liefst vijf van de ongeveer 35 vrijwilligers (vier heren en 31 dames) werken al vanaf het ontstaan van de Wereldwinkel: “We hebben er gewoon veel plezier in, we verkopen mooie producten, het is een goed doel en we hebben het leuk met z’n allen”, zeggen Frieda Wooning en Gerdien de Pater namens de vrijwillige medewerkers. “Veel werken hier al heel lang. We helpen elkaar. En het is een kick als je wat moois verkoopt. Dat kunnen grote of kleine dingen zijn. Als de mensen maar iets vinden waar ze blij mee zijn”, vult Linda Traas aan.

De Wereldwinkel verkoopt authentieke producten uit ontwikkelingslanden. En die producten zijn meegegaan met hun tijd. Ze komen uit Azië, Afrika, Zuid-Amerika.

wereldwinkel1

“We zijn een gewone winkel. Moeten onze eigen broek ophouden. We krijgen geen subsidie”, zegt voorzitter Gijs Metz. “We kopen spullen in bij erkende leveranciers en die zorgen voor een eerlijk loon en dat gaat naar de producenten in de Derde Wereld. Daardoor kunnen ze naar school, kinderopvang regelen voor de gemeenschap. Kijk, je kunt hekken plaatsen voor economische vluchtelingen, maar je kunt het veel beter bij de basis aanpakken en zorgen dat de mensen in de Derde Wereld een menswaardig bestaan hebben en hun eigen kost kunnen verdienen. Een evenwichtige verdeling in de wereld is wat wij nastreven. Ik denk dat we als Wereldwinkel Schoonhoven in die twintig jaar zo ongeveer 600.000 euro voor de mensen in de Derde Wereld geregeld hebben.”

wereldwinkel4

wereldwinkel2

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.