Wensboom-wandelingen in Blijdorp en de Krimpenerwaard

Deel dit:
lions1

Het Syrische gezin en de vier lions bij de rolstoelbus,

KRIMPENERWAARD -Leden van de drie lionsclubs in de Krimpenerwaard lieten recent nog twee wensen in vervulling gaan die eerder in het kader van hun gezamenlijke ‘wensboomactie’ bij hen waren ingediend.

In de herfstvakantie verzorgden zij voor een Syrisch gezin uit Krimpen aan den IJssel een bezoek aan Diergaarde Blijdorp. En woensdag maakten zij een rolstoelwandeling door de polder met vijf bewoners van zorgcentrum De Waterpoort in Krimpen aan de Lek. Deze twee activiteiten vormden tevens het sluitstuk van het wensboomproject.

Voor het eerst als gezin naar Blijdorp
Vader Ammar en moeder Basma komen uit Syrië en zijn vier jaar geleden met hun vier kinderen Ahmad (14), Mohamad (10), Rabea (8) en Ayat (4) in Krimpen aan den IJssel komen wonen. Een bijzondere omstandigheid is dat hun jongste drie kinderen allen gehandicapt zijn en alleen in een rolstoel verplaatst kunnen worden. Dat brengt veel extra zorg met zich mee. Maar het maakt het ook bijna onmogelijk om eens met zijn zessen op stap te gaan. Om die reden was bij de lionsclubs de wens ingediend om voor het gehele gezin een uitstapje te organiseren. De lionsclubs zorgden voor een rolstoelbus en organiseerden op 23 oktober een volledig verzorgde dag in Diergaarde Blijdorp.

Even pauze in de dierentuin.

Even pauze in de dierentuin.

Op aanwijzingen van zoon Ahmad, die met zijn schoolklas al eens eerder in Blijdorp was geweest, ging de tocht langs alle onderdelen van het park, met een bezoek aan het Oceanium als afsluiting. Tussen de middag genoten de gezinsleden en hun vier begeleiders van een pannenkoekenlunch.

Met vijf rolstoelen door de polder
De wens was al geruime tijd geleden ingediend door familie van een bejaarde inwoonster van zorgcentrum De Waterpoort: “Verzorg voor onze moeder en oma en een aantal van haar medebewoners eens een mooie wandeling in de omgeving van Krimpen aan de Lek.”

Met vijf rolstoelen door de weilanden.

Met vijf rolstoelen door de weilanden.

Door diverse omstandigheden duurde het meerdere maanden voordat de lionsclubs deze wens feitelijk konden honoreren. Helaas overleed mevrouw in augustus. Desgevraagd gaf de familie aan het op prijs te stellen als de wandeling toch zou doorgaan. Zonder moeder en oma, maar met een aantal andere bewoners die alleen in een rolstoel naar buiten kunnen. Met de dochter, die hiervoor speciaal uit Breda was gekomen, met vier leden van twee lionsclubs en met twee medewerksters van het zorgcentrum als hun begeleiders werd een prachtige rolstoelwandeling gemaakt naar Brasserie Crimpenerhout. Daar werden de gasten verwend met koffie en appeltaart. Onder nog steeds prima weersomstandigheden vond daarna wandeling terug naar Krimpen aan de Lek plaats.

Halverwege de wandeling koffie met warme appeltaart.

Halverwege de wandeling koffie met warme appeltaart.

Beide uitstapjes vormden de verlate afsluiting van de wensboomactie die de Lionsclub Krimpenerwaard, de Lionsclub Krimpen aan den IJssel en de Lionsclub Domaine des Dames in de tweede helft van vorig jaar organiseerden. Dat gebeurde vanwege het feit dat de internationale Lions organisatie in 2017 honderd jaar bestond.

Anda de Feyter is lid van een van deze drie Krimpenerwaardse lionsclubs, de Lionsclub Domaine des Dames. Zij zegt: “Leden van onze drie serviceclubs hebben in het kader van dit wensboomproject heel wat bijzondere wensen mogen vervullen. Soms heel kleine wensen, maar ook een paar projecten die behoorlijk wat inzet en organisatievermogen vroegen. En ook al is onze gezamenlijke actie nu officieel beëindigd, we blijven als clubs omzien naar mogelijkheden om ons motto ‘We serve’ waar te maken.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.