WelThuis levert verpleeghuiszorg aan huis: VerpleegThuis [video]

Deel dit:

zorgthuisKRIMPENERWAARD – Zorgorganisatie WelThuis experimenteert sinds 1 juni van dit jaar met het geven van verpleeghuiszorg aan cliënten in de thuissituatie. WelThuis verwacht met deze nieuwe dienst de gang naar het verpleeghuis voor mensen met een intensieve zorgvraag te voorkomen dan wel langer uit te stellen. Volgens de Goudse zorgvelener voorziet de dienst in een duidelijke behoefte.

Het experiment is gestart bij een aantal cliënten die intensieve zorg nodig hebben en bij cliënten met dementie. Zij ontvangen een uitgebreid zorg- en ondersteuningspakket thuis. Circa twaalf cliënten, woonachtig in Zoetermeer en de Krimpenerwaard, worden momenteel door een team van tien professionals ondersteund.

WelThuis heeft voor deze verpleeghuiszorg thuis een aantal ‘bouwstenen’ nodig zoals verzorging & verpleging, alarmering, toezicht, dagactiviteiten, eten & drinken, het doen van de was, huishoudelijke hulp en familieparticipatie. Directeur van WelThuis, Vivian Broex, zegt hierover: “Als we die bouwstenen hebben en als het de wens van mensen is om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen, waarom bieden we dit pakket dan niet gewoon thuis aan? Wij doen dat dan altijd samen mét het netwerk van de cliënt. Op deze wijze kan mogelijk het veelal emotionele moment van verhuizen naar een verpleeghuis voorkomen of uitgesteld worden.”

WelThuis ziet VerpleegThuis als hét zorgconcept van de toekomst. VerpleegThuis sluit hiermee aan op individuele verzoeken van mensen om zelfstandig te blijven wonen. Begin 2016 wordt het project geëvalueerd.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.