Weer inbraak bij cafetaria ‘Kees Patat’ in Lekkerkerk; poging bij restaurant ‘De Loet’

Deel dit:
Cafetaria 'Kees Patat' aan de Poolmanweg.(Foto: Martijn Kuiler)

Cafetaria ‘Kees Patat’ aan de Poolmanweg.(Foto: Martijn Kuiler)

LEKKERKERK – Voor de tweede keer in twee weken tijd is er ingebroken bij cafetaria ‘Kees Patat’ aan de Poolmanweg in Lekkerkerk.

De kraak vond in de nacht van vrijdag op zaterdag plaats, ergens tussen 21.00 en 6.00 uur. “Het is hetzelfde verhaal”, verzucht eigenaar René Roelse. “Ze hebben de zijdeur weer geforceerd om binnen te komen.” Roelse had na de eerste inbraak twee weken terug, een balk achter de deur aangebracht, in een poging het inbrekers moeilijk te maken. “Maar die hebben ze er ook uitgetrapt.”

De buit bestond opnieuw uit contant geld. Roelse: “Ze hebben de kassalade meegenomen. Ik denk dat het gaat om 200 a 300 euro.”

Ook restaurant De Loet aan de provinciale weg N210 bij Lekkerkerk kreeg die nacht bezoek van het dievengilde, al bleef het hier bij een poging. “Ze hebben geprobeerd de terrasdeur open te wrikken, met iets van een koevoet”, vertelt eigenaar Willem Borst. “Dat moet met grof geweld zijn gegaan. Het hele kozijn is ontzet.” Toch lukte het de inbrekers niet om binnen te komen. “De deur is blijven hangen op de driepuntssluiting.”

Wim Borst op de 'plaats delict'. (Foto: Martijn Kuiler)

Willem Borst op de ‘plaats delict’. (Foto: Martijn Kuiler)

Borst woont zelf achter het restaurant, maar heeft naar eigen zeggen niets gemerkt van het ongewenste bezoek. “Als ze een stap binnen hadden gezet, was het alarm direct afgegaan.”

De politie vraagt mensen die iets gezien hebben of informatie hebben over beide zaken, te bellen met 0900-8844.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.