Waterschap doet proef om waterplantengroei te stimuleren

Deel dit:

waterplantenKRIMPEN A/D IJSSEL – Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard onderzoekt hoe het de waterkwaliteit in Krimpen aan den IJssel kan verbeteren.

De waterkwaliteit is op plekken minder door het ontbreken van waterplanten. Dit bleek uit een test in 2009 en opnieuw in 2015. Daarom gaat het waterschap nu een proef doen met het actief plaatsen van begroeiing in een aantal sloten.

Adviesbureau Witteveen en Bos heeft dit jaar onderzocht op welke plaatsen in de gemeente het water voldoende helder is zodat de condities voor waterplantengroei aanwezig zijn. Van die plekken is bodemmateriaal in emmers geschept, waarin waterplanten zijn geënt. Op basis van deze proef is bepaald waar waterplanten kunnen worden geënt om te kijken of dit effect heeft op de waterplantengroei.

Het waterschap wil lokale planten, zoals gedoornd hoornblad en waterpest uitzetten in sloten om zo de groei van waterplanten weer op gang te brengen. De planten worden in het najaar geplaatst, zodat ze in het volgende seizoen aan kunnen slaan.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.