Vrijwilligers gezocht voor beheer extra hondenpoepbakken

Deel dit:

hondenpopebakkenKRIMPEN A/D IJSSEL – De proef met de hondenpoepbakken in Krimpen aan den IJssel is volgens de gemeente een succes.

“Rondom de locaties waar de bakken staan, is de hoeveelheid hondenpoep in de openbare ruimte afgenomen, zo meldt de gemeente. “Ook in andere wijken ligt er minder hondenpoep op straat of in het gras. Om deze redenen willen we het aantal hondenpoepbakken uitbreiden met twee extra bakken per wijk. Er komen in totaal twaalf extra bakken bij dit jaar. Maar voordat we kunnen gaan plaatsen, hebben we wel vrijwilligers nodig die de bakken willen bijvullen met zakjes.”

De hondenpoepbakken worden beheerd door inwoners. Dit hoeft niet per se een hondenbezitter te zijn. De vrijwilliger houdt de voorraad zakjes bij. Als het nodig is, vult hij de bakken bij. Als de zakjes op zijn, dan vraagt hij bij de gemeente nieuwe zakken aan. De gemeente leegt de bakken en houdt deze schoon.

Wie interesse heeft in het beheren van een hondenpoepbak kan dat laten weten door te bellen naar 14 0180 of te mailen naar gemeente@krimpenaandenijssel.nl. Inwoners wordt gevraagd daarbij de locatie te vermelden waar volgens hen een hondenpoepbak moet komen te staan. Aan de hand van de ontvangen reacties wordt vastgesteld op welke locatie de bakken komen te staan.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.