Volop inspiratie voor ondernemers uit de Krimpenerwaard

Deel dit:

(Foto: Rob Glastra)

(Foto: Rob Glastra)

SCHOONHOVEN – De innovatiebijeenkomst donderdag heeft ondernemers uit de Krimpenerwaard volop geïnspireerd. De goedbezochte bijeenkomst werd georganiseerd door Ondernemerskring Schoonhoven.

Bij gastlocatie VSE industrial automation werd door Frank Gijzen (voorzitter van de Ondernemerskring Schoonhoven) geopend met de oneliner: “Innovatie is de basis om koploper te blijven. De levenscyclus van een onderneming wordt steeds korter als er niet geïnnoveerd wordt.”

De wake-up call van Wim van Rooijen (Fountainheads) bevestigde dit. Ondernemers werden meegenomen in de meest recente ontwikkelingen in de technologie. “We staan aan de vooravond van nieuwe ontwikkelingen die een grote invloed hebben op onze manier van ondernemen.” Ondernemers werden opgeroepen voorbereid te zijn op deze veranderingen. “Het gaat daarbij om de bekwaamheid om jezelf aan te kunnen passen aan de nieuwe werkelijkheid. Durf jij uit je comfortzone te stappen en de kaders waarin je denkt te verbreden?”

Digitale intelligentie
Na de wake-up call was het woord aan ondernemers die innoverend ondernemen in de praktijk brengen. Leon Joore (Millvision) nam zijn luisteraars mee in de wereld van duurzame verpakkingsmaterialen waarbij vezels van paprikastengels en natuurgras volop benut worden. Rob Brager (VSE) deelde waar VSE zich mee bezig houdt: voortdurende innovatie op het gebied van verlichting, robottechnologie, hybride varen en slim omgaan met energie zijn voorbeelden. Raymond Wentink (Singa) vertelde over ontwikkelingen waarbij digitale intelligentie een hoofdrol speelt. Als afsluiter liet Christiaan Buijzer (Grant Thornton) zien welke financieringsvoordelen er zijn op het gebied van innoverend ondernemen.

Tijdens de afsluitende borrel werd er volop nagepraat door de enthousiast geworden ondernemers. De reacties waren eensgezinds: dit was een bijeenkomst waar ondernemers inspiratie kregen én praktische handvatten om mee aan de slag te gaan.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.