Volop groei in moestuin sportpark Weydehoeck

Deel dit:

moestuinLEKKERKERK – Sportpark Weydehoeck aan de rand van Lekkerkerk beschikt nu ook over een moestuin, beheerd door de deelnemers van NetWERK Krimpenerwaard.

De strook grond – beschikbaar gesteld door complexbeheerder SVN – wordt gebruikt voor het telen van groente en fruit. “Onze deelnemers werken er met veel plezier in”, vertelt begeleidster Ellen Graauwmans tussen de broccoli-, courgette-, tomaten en uienplanten. “De moestuin onderhouden is één van de activiteiten die we hier op het complex uitvoeren. We doen ter plekke ook schoonmaakwerkzaamheden en gebruiken het clubhuis als ontmoetingsplek. En wat we aan oogst uit de moestuin halen, weten we lekker op. Puur natuur. Heel gezond!”

NetWERK Krimpenerwaard is een nog jonge organisatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt training biedt om hen te laten ontdekken wat werken inhoudt en wat nodig is aan vaardigheden en gedrag om goed en prettig te kunnen werken. Daarnaast biedt de training inzicht in persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden. Het is de bedoeling dat de deelnemer aan het eind van het trainingstraject klaar is voor een volgende stap. Veelal is dat een aansluitend traject, zoals begeleid/beschut werk of een werkervaringstraject om uiteindelijk stappen te kunnen maken richting (betaald) werk.

Eén van de deelnemers is Désireé (gefingeerde naam). Acht jaar geleden vluchtte ze naar Nederland. Op eigen kracht en met hulp van NetWERK hoopt ze in Nederland een goede opleiding te kunnen volgen en een baan te krijgen. “In het land waar ik vandaan kwam studeerde ik aan de universiteit”, vertelt ze. “Dat ga ik nu waarschijnlijk niet meer reden: ik ben al ouder dan 30.” Désireé’s beheersing van het Nederlands is al heel behoorlijk. “Ik wil me blijven ontwikkelen”, zegt ze.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.