Volgende stappen in vernieuwing Schoonhoven Noord

Deel dit:

heienSCHOONHOVEN – QuaWonen is sinds 2010 bezig om Schoonhoven Noord te vernieuwen. Op 15 februari trad het sociaal plan voor bewoners van de ‘s Heerenbergstraat (12a tot en met 24b) in werking. Hun woning wordt medio 2017 gesloopt, nadat de nieuwbouw boven de supermarkt en tegenover hen is opgeleverd. Zij kunnen daar dus ook naar toe verhuizen.

De bouw van de appartementen en de supermarkt is al begonnen. Voor de zestien eengezinswoningen ging afgelopen week de eerste heipaal de grond in.

De vernieuwing in de wijk Schoonhoven Noord is al zichtbaar met nieuwbouw op de Bol, aan de H.A. Schreuderstraat en op de Zilverstadlocatie. De nieuwbouw is ruimer, energiezuiniger en beter geschikt voor de mensen die er nu al wonen: gezinnen, starters en senioren.

Als eerste worden eind dit jaar de nieuwe eengezinswoningen opgeleverd in de Sint Eloystraat en de ’s Heerenbergstraat. Het gaat om zestien woningen, waarvan vijf gelijkvloerse levensloopgeschikte woningen met een extra kamer op de verdieping. De verhuur wordt naar verwachting zomer 2016 aangekondigd in de krant en via www.quawonen.com.

Om tegemoet te komen aan de wens van bewoners van de rode flat aan de Adam van Vianenstraat (35a t/m 57c), treedt voor hen deze zomer het sociaal plan in werking. Hun woning wordt pas over enkele jaren gesloopt, maar veel bewoners willen graag verhuizen naar een nieuw appartement boven de supermarkt. Die woningen zijn begin 2017 klaar en gaan vanaf deze zomer in de verhuur.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.