Volgend jaar weer een Truckrun door de Krimpenerwaard

Deel dit:
Lars Visser (l) en Johan Goudriaan

Lars Visser (l) en Johan Goudriaan

KRIMPENERWAARD – Het is inmiddels zes jaar geleden dat er een Truckrun werd verreden door de regio. Nadat de gebroeders Ruud en Tonny Borst eerder dit jaar het initiatief hadden genomen voor een mini-Truckrun door de Lopikerwaard, lijkt het hek van de dam. Ook in de Krimpenerwaard gaat het nu gebeuren: in 2019 wordt er weer een Truckrun verreden.

“Ik liep al een tijdje met het idee rond en kwam in contact met Dirk Nomen”, vertelt Lars Visser uit Krimpen aan de Lek. Lars is monteur en vrachtwagenchauffeur bij Boroca in Krimpen aan den IJssel. “Dirk heeft bij de vroegere Truckruns meegedaan als geluidsman en bij hem kriebelde het ook. Vervolgens is het in een stroomversnelling gekomen en is er inmiddels een groep van tien mensen gevormd die een en ander gaat voorbereiden. Ik wist overigens toen niet van het initiatief van Lopik af.”

Johan Goudriaan uit Ouderkerk aan den IJssel is eveneens druk bezig met de op handen zijnde Truckrun. “Om het overzichtelijk te houden hebben we een takenlijst opgesteld. Denk aan het regelen van vergunningen, een Facebookpagina openen en bijhouden, chauffeurs en bijrijders organiseren enzovoorts.” Johan is al ruim elf jaar vrachtwagenchauffeur bij Dekker in Ouderkerk aan den IJssel. “We gaan starten en finishen op het Tuyterplein in Krimpen aan den IJssel. De route zal naar verwachting voornamelijk via de dijk en andere binnenwegen gaan. Zoveel mogelijk de provinciale wegen vermijden. Vorige week is er contact geweest met de organisatie van de Lopikse Truckrun. De contacten waren hartelijk en we hebben veel adviezen en punten van aandacht gekregen.”

De Truckrun 2019 is voorlopig bepaald op zaterdag 15 juni. Er is dan genoeg ruimte met de Truckrun Lopikerwaard die in de tweede week van oktober plaatsvindt. Het streven is om met vijftig vrachtwagens te gaan rijden. Dan is het beheersbaar, maar toch indrukwekkend genoeg om de lichamelijk- en verstandelijk gehandicapte medemens een onvergetelijke dag te bezorgen. Op de vraag of er wel genoeg chauffeurs bereid zijn om te rijden, moeten beide heren hard lachen. Blijkbaar is dat nog het minste waar ze zich zorgen over hoeven te maken.

Johan en Lars zijn komende zaterdag te gast bij RTV Krimpenerwaard tussen 12.00 en 14.00 uur.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Esther zegt:

    Super initiatief!

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.