Vogelgriep vastgesteld bij dierenhandel in Stolwijk [video]

Deel dit:

img_1725

STOLWIJK – In Stolwijk is bij dierenhandel Hoogendoorn aan de Benedenkerkseweg vogelgriep vastgesteld. Om verspreiding van het virus te voorkomen, wordt het bedrijf geruimd, zo meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op haar website.

In totaal gaat het om circa 6.600 vogels. De ruimingen worden uitgevoerd door de NVWA. In het gebied van een kilometer rond het bedrijf in Stolwijk liggen geen andere bedrijven die preventief geruimd moeten worden.

img_1726

In het gebied van drie kilometer rond het besmette bedrijf in Stolwijk ligt een ander pluimveebedrijf. Dit bedrijf wordt bemonsterd en onderzocht op vogelgriep. Per direct is een vervoersverbod voor pluimveebedrijven afgekondigd in een zone van tien kilometer rond het bedrijf in Stolwijk. Een vervoersverbod heeft betrekking op pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel.

Burgemeester Cazemier heeft donderdagochtend contact gehad met de eigenaar van de dierenhandel.

De zuidkant van de Benedenkerkseweg en het terrein van de dierenhandel zijn afgesloten vanwege de ruimingen. Het dringende verzoek is om niet naar het betreffende bedrijf toe te gaan.

Lees ook: Vogelgriep geconstateerd bij dode vogels in Lekkerkerk.

img_1732

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Joke zegt:

    Zo triest…veel sterkte aan alle betrokkenen.

  2. D DE LANGEN . zegt:

    Wij vinden dit verschrikkelijk voor deze onder nemer we hadden daar veel dieren gekocht en verkocht .

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.