Voetbalvereniging DCV is vernielingen spuugzat

Deel dit:

dcvKRIMPEN A/D IJSSEL – Voetbalvereniging DCV in Krimpen aan den IJssel heeft er genoeg van, wekelijks worden er vernielingen gepleegd op het clubcomplex aan het Waalplantsoen. Afgelopen seizoen liep de schade op tot boven de zesduizend euro.

De club neemt een drastische maatregel in een poging het vandalisme een halt toe te roepen: de kunstgrasvelden worden buiten wedstrijddagen weer volledig afgesloten. “Dit besluit is in overleg met de gemeente gemaakt”, vertelt een woordvoerder van de club. “Helaas zal de goedwillende jeugd hier ook onder lijden. Zij willen enkel een balletje trappen, maar kunnen nu ook niet meer op de velden.”

dcv1

Naast vernielingen aan velden, materiaal en opstallen, is ook de tribune al jaren doelwit van opgeschoten en (in)drinkende jeugd, weet de woordvoerder.

“Regelmatig ligt er glas van kapotte flessen en andere rommel op en rond het hoofdveld en een keur aan lege drankflessen onder de tribunebanken. Met artikel 2.4.10 van de Algemene Politie Verordening van Krimpen aan den IJssel – hinderlijk gedrag in voor publiek toegankelijke ruimten – kan vanaf nu worden opgetreden tegen vandalen.”

DCV hoopt met behulp van deze maatregel en de hulp van omwonenden de schade de komende jaren binnen de perken te houden.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.