Voedselbanken Nederland royeert Krimpenerwaard

Deel dit:

(Foto: Voedselbank Krimpenerwaard)

(Foto: Voedselbank Krimpenerwaard)

KRIMPENERWAARD – Voedselbanken Nederland heeft besloten om het lidmaatschap van voedselbank Krimpenerwaard van de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken met onmiddellijke ingang te beëindigen. Aanleiding hiertoe is ‘de niet afnemende stroom ernstige klachten en het gebrek aan transparantie in de bedrijfsvoering en verantwoording’.

“Gevoerde gesprekken tussen het landelijk bestuur en de voedselbank in Schoonhoven hebben niet tot gewenste verbeteringen geleid”, laat Pien de Ruig namens Voedselbanken Nederland weten.

Concreet houdt deze beëindiging in dat voedselbank Krimpenerwaard niet langer kan rekenen op de landelijke bijdragen qua voedsel en geld en het logo van de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken niet meer mag gebruiken.

Voedselbanken Nederland zal in overleg met maatschappelijke organisaties en voedselbanken in aangrenzende gemeenten noodvoorzieningen treffen voor klanten die gedupeerd worden door deze maatregel. Ook zal gezamenlijk gezocht worden naar een structurele oplossing.

Gedupeerde klanten kunnen zich melden via krimpenerwaard@voedselbankennederland.nl/088-5435435.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Vrienden van de voedselbank Krimpenerwaard zegt:

  Heel erg jammer dit, met name omdat voedselbank Nederland zich al direct achter de klagers heeft geschaard, zonder zelf maar een voet binnen te zetten om te kijken hoe alles liep. Zelfs achter de persoon die vrijwilligers heeft bedreigt. Voedselbank krimpenerwaard gaat gewoon door met uitgifte van de pakketten aan de mensen die allemaal wél blij en dankbaar zijn met de voedselbank Voedselbank Krimpenerwaard! Zij hebben vele mensen die achter hen staan!!! Zij verdienen dit niet na al het harde werken om dingen te veranderen. En na het ontvangen van het groene label voor voedselveiligheid!
  Het is gewoon schandalig dat voedselbank Nederland dit voedselbank Krimpenerwaard aan doet!
  Overigens vraag ik me af welke foto hier gebruikt is, daar dit niet van de voedselbank Krimpenerwaard is…

 2. Mar Hohenstein zegt:

  Dit is werkelijk ónbegrijpelijk… klachten die o.a geuit werden dat voedselbank verschil maakt omdat sommige kratten niet dezelfde inhoud hadden qua groenten bijvoorbeeld, domweg omdát er niet altijd genoeg van hetzelfde was.
  Als je afhankelijk bent van wat je van sponsoren krijgt kan je geen noten op je zang hebben als de 200 kratten niet allemaal met dezelfde soort groenten gevuld kan worden.

  Ik weet dat omdat ik aanwezig ben tijdens het inpakken van de kratten; klagers heb ik er nog niet gezien terwijl zij eerder al wel uitgenodigd waren om alles eens van dichtbij te komen bekijken en daarná een oordeel te geven.

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.