Voedselbank nog steeds hard nodig

Deel dit:

voedselbank3KRIMPENERWAARD – Het gaat goed met de Voedselbank IJssel en Lek. Dat liet bestuurslid Frits Bruëns vrijdagmiddag weten op de radio bij RTV Krimpenerwaard. “We hebben veel vrijwilligers en houden prachtige acties. Helaas geven we wel 240 pakketten per week uit op onze uitdeelpunten in Stolwijk, Schoonhoven en Lekkerkerk. In onze optiek teveel.”

Het is voor de voedselbank steeds best wel een hele klus om alle producten bij elkaar te krijgen, die in de pakketten gaan. “Er zijn wat acties geweest, bijvoorbeeld bij de Albert Heijn in Schoonhoven en die in Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek. Totaal hebben we daar 152 kratten houdbare producten vandaan gehaald. Dat is een manier om aan voedsel te komen, maar gelukkig zijn er ook tal van winkeliers die ons een warm hart toedragen en ons veel producten schenken. We gaan wekelijks met onze bestelbus langs winkels om spullen op te halen. Ook komen er producten vanuit het distributiecentrum in Rotterdam.”

Met de paasdagen voor de deur hebben alle klanten van de voedselbank dit keer een paasbrood in hun pakket gekregen. “Ook zitten er chocolade eieren in.”

Bruëns ziet dat het aantal gezinnen dat gebruikmaakt van de voedselbank, iets terugloopt. “In eerste instantie liep het wat op, maar nu is er een daling zichtbaar. Dat komt zeker omdat we klanten geregeld laten screenen, of ze vanuit hun financiële situatie nog steeds gebruik mogen blijven maken van onze diensten. Ondanks dat het beter gaat met de economie, zijn er gezinnen die vanuit allerlei persoonlijke omstandigheden, toch bij ons moeten aankloppen. En 240 pakketten per week is toch best wel veel voor een gemeente als Krimpenerwaard.”

Bruëns en zijn medebestuursleden hebben de wens dat de voedselbank ooit nog eens overbodig wordt, “maar dat is nu helaas nog niet mogelijk.”

Hij wil graag een pluim uitdelen aan de vele vrijwilligers die wekelijk in touw zijn voor de voedselbank. “Chauffeurs, inpakkers in ons distributiecentrum in Stolwijk, mensen die het langsbrengen, de kerken die producten inzamelen, maar vooral de mensen in de Krimpenerwaard die zo vrijgevig zijn om ons artikelen te schenken.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.