Voedselbank Krimpenerwaard start gerechtelijke procedure tegen VBN

Deel dit:

rechtbankKRIMPENERWAARD – Voedselbank Krimpenerwaard (VBK) spant een gerechtelijke procedure aan tegen Voedselbanken Nederland (VBN). “We zijn de aantijgingen aan het adres van de stichting meer dan zat”, stelt het bestuur.

Toelichtend: “De afgelopen maanden zijn een zwaar gevecht geweest voor ons bestuur en vrijwilligers. Er zijn ontzettend veel onjuiste beschuldigingen aan ons adres gemaakt die onze naam en organisatie veel schade hebben toegebracht.”

Het bestuur van Voedselbanken Nederland besloot in maart van dit jaar om het lidmaatschap van Voedselbank Krimpenerwaard – gevestigd in Schoonhoven – te beëindigen. Aanleiding daartoe was ‘een niet afnemende stroom ernstige klachten en het gebrek aan transparantie in de bedrijfsvoering en verantwoording’.

“We hebben zoveel absurde dingen horen langskomen dat er nu wordt gedacht dat er bij onze Voedselbank sprake is van criminele activiteiten. Dat merken we aan reacties vanuit verschillende hoeken en de verhalen die we van onze cliënten meekrijgen.”

Voedselbank Krimpenerwaard startte een interne beroepsprocedure tegen Voedselbanken Nederland, maar die was volgens VBK ‘niet transparant en eerlijk’. “Zij baseerden hun beslissing om ons te royeren volledig op anonieme getuigen. Naast dat wij hun identiteit niet mochten weten, wisten wij ook niet wat het was waar ze ons van beschuldigden. Het is dan ook onmogelijk om je daar tegen te verweren. Daarnaast zijn er ook andere belanghebbende partijen betrokken geweest in dit wespennest die daar nu geen verantwoordelijkheid voor willen nemen. Het is nu dan ook aan de rechter om hier voor eens en altijd duidelijkheid over te geven.”

Het bestuur van VBK zou ook bedreigd worden. “We worden lastig gevallen door anonieme figuren. Zij vinden het nodig om ons op dwingende wijze te eisen om te stoppen met onze activiteiten. Daar zullen wij als Voedselbank natuurlijk nooit voor zwichten. Het kost misschien iets meer moeite, maar wij bedienen onze cliënten nog steeds van een voedselpakket zoals dat we dat de afgelopen tien jaar ook al gedaan hebben.”
 

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.