Voedselbank Krimpenerwaard overweegt civiele procedure tegen Voedselbanken Nederland

Deel dit:

voedselbank KRIMPENERWAARD – Voedselbank Krimpenerwaard houdt maandag 26 juni een ‘transparantiebijeenkomst’ in Het Bastion in Schoonhoven. Het bestuur van deze voedselbank wil hier in gaan op de recente ontwikkelingen, met name het royement dat de voedselbank Krimpenerwaard is opgelegd door Voedselbanken Nederland en de hierbij gevolgde procedure. Ook wil het bestuur openheid geven rondom de financiën. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en is vrij toegankelijk.

Tijdens een interview in het RTV Krimpenerwaard radioprogramma ‘De Waard op de Kaart’ van afgelopen zaterdag verklaarde voorzitter Randa el Ayachi niet akkoord te gaan met het opgelegde royement en vervolgstappen te overwegen. Een civiele procedure tegen de beslissing van de overkoepelende organisatie Voedselbanken Nederland behoort daarbij tot de mogelijkheden. De Voedselbank Krimpenerwaard is niet van plan haar activiteiten te staken en zet haar werk voort.

Volgens El Ayachi heeft Voedselbanken Nederland inmiddels alle aantijgingen, zoals onder meer fraude en onvoldoende voedselveiligheid laten vallen. Alleen de aantijging van intimidatie is nog overeind gebleven. Ayachi hekelt de gevolgde procedure die Voedselbank Krimpenerwaard geen gelegenheid heeft gegeven om anonieme getuigen te verifiëren en hun verklaringen in te zien.

Voedselbanken Nederland heeft inmiddels naar aanleiding van de uitspraken van Ayachi in het interview gereageerd, bij monde van woordvoerder Pien Ruig. “Voedselbank Krimpenerwaard ging in beroep bij de Algemene Ledenvergadering. Een door de leden gekozen beroepscommissie heeft alle partijen en getuigen gehoord. Hun advies aan de leden van Voedselbanken Nederland ondersteunde het bestuursbesluit om Voedselbank Krimpenerwaard te royeren. Voor de beroepscommissie gaf de bejegening van klanten de doorslag. Zij constateerde tevens dat zelfinzicht ontbreekt en men niet lijkt te begrijpen hoe intimiderend hun handelen bij klanten en relaties over komt. De overige reden die VBN in haar besluit in maart noemde, zijn door de beroepscommissie niet nader onderzocht, nu de bejegening van klanten voor hen al aanleiding genoeg was om het bestuursbesluit te ondersteunen. Het is dus niet zo dat deze overige redenen door Voedselbanken Nederland inmiddels ongeldig zijn verklaard. Voedselbank Krimpenerwaard is definitief geroyeerd. Ze ontvangen geen geld en goederen meer van VBN en mogen het logo niet langer gebruiken”, aldus de woordvoerder van Voedselbanken Nederland.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.