Voedselbank Krimpenerwaard definitief geroyeerd

Deel dit:

voedselbank KRIMPENERWAARD – De Vereniging van Nederlandse Voedselbanken heeft Voedselbank Krimpenerwaard definitief geroyeerd als lid. De algemene ledenvergadering keurde zaterdag in haar vergadering het eerder genomen bestuursbesluit goed.

Alle betrokken partijen, dus ook het bestuur van Voedselbank Krimpenerwaard, werden tijdens de vergadering in de gelegenheid gesteld hun standpunten toe te lichten en vragen van de algemene ledenvergadering te beantwoorden.

Het bestuur van Voedselbanken Nederland besloot in maart 2017 om het lidmaatschap van voedselbank Krimpenerwaard – gevestigd in Schoonhoven – te beëindigen. Aanleiding daartoe was ‘een niet afnemende stroom ernstige klachten en het gebrek aan transparantie in de bedrijfsvoering en verantwoording’.

Voedselbank Krimpenerwaard ging in beroep bij de algemene ledenvergadering. Een door de leden gekozen beroepscommissie heeft de afgelopen weken alle partijen gehoord en getuigen opgeroepen. Hun advies aan de leden van Voedselbanken Nederland ondersteunde het bestuursbesluit Voedselbank Krimpenerwaard te royeren.

Bejegening
“Voor de beroepscommissie gaf de bejegening van klanten de doorslag”, zegt woordvoerder Pien de Ruig namens Voedselbanken Nederland. “Zij constateerde tevens dat zelfinzicht ontbreekt en men niet lijkt te begrijpen hoe intimiderend hun handelen bij klanten en relaties over komt.”

Concreet houdt deze beëindiging van het lidmaatschap in dat Voedselbank Krimpenerwaard niet langer kan rekenen op de landelijke bijdragen qua voedsel en geld en het logo en huisstijl van de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken niet meer mag gebruiken.

Noodvoorzieningen
De Ruig: “Lokale initiatiefnemers hebben in samenwerking met maatschappelijke organisaties, voedselbanken in aangrenzende gemeenten en Voedselbanken Nederland noodvoorzieningen getroffen om te voorkomen dat klanten gedupeerd worden. Zij kunnen ook de komende weken elke vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur een voedselpakket ophalen in gebouw De Overkant, Wal 34 in Schoonhoven – tegenover de Rooms-Katholieke Kerk.”

Er zal volgens De Ruig nu toegewerkt worden naar een ‘structurele oplossing in samenspraak met betrokken burgers uit de gemeente en de vrijwilligers van de nooduitgifte’. “Wij verwachten hierover op korte termijn nadere mededelingen te kunnen doen.”

Wethouder Jan Vente bevestigt RTV Krimpenerwaard desgevraagd dat hij binnenkort met de diverse partijen de nu ontstane situatie zal bespreken. Vente vindt het van groot belang dat een binnen de gemeente Krimpenerwaard een voedselbank actief is.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.