Voedselbank Krimpen ontvangt 1360 pakken koffie

Deel dit:
Aad de Waard en Aart Brand met de punten uit Krimpen aan den IJssel.

Aad de Waard en Aart Brand met de punten uit Krimpen aan den IJssel.

KRIMPEN A/D IJSSEL – Op afzienbare termijn krijgt de Voedselbank Krimpen aan den IJssel voor haar cliënten de beschikking over 1360 pakken Douwe Egberts koffie. Dat is het eindresultaat van de inzamelingsactie die de Lionsclub Krimpen aan den IJssel gedurende de maand december in Krimpen aan den IJssel en Krimpen aan de Lek heeft gehouden.

Verspreid over heel Nederland hebben vele tientallen lionsclubs in totaal ruim 55 miljoen Douwe Egberts waardepunten ingezameld. Net als een groot aantal andere clubs leverde ook de Lionsclub Krimpen aan den IJssel, vertegenwoordigd door Aart Brand en Aad de Waard, op zaterdag 23 januari ‘haar’ bijna 700.000 waardepunten in op het centrale punt in Stompwijk. Tijdens een korte plechtigheid overhandigde de organiserende Lionsclub Voorburg alle 55 miljoen punten symbolisch aan een vertegenwoordigster van de koffiebrander. Districtsgouverneur Joost Avis van Lions Nederland mocht van haar vervolgens een cheque ter waarde van maar liefst 107.500 pakken koffie in ontvangst nemen.

Forse bonus
Aart Brand van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel: “Dat betekent dat Douwe Egberts het aantal pakken, waarop we met 55 miljoen punten mochten rekenen, flink heeft verhoogd. Met onze 695.814 waardepunten hadden we ‘recht’ op 1160 pakken koffie voor de Voedselbank Krimpen aan den IJssel. Dankzij de bonus van Douwe Egberts zijn dat er nog eens tweehonderd meer geworden. Een mooi eindresultaat.”

Een deel van de ingeleverde dozen met in totaal 55 miljoen waardepunten.

Een deel van de ingeleverde dozen met in totaal 55 miljoen waardepunten.

Binnenkort beschikbaar
Het is nog niet bekend wanneer de pakken koffie voor de Krimpense voedselbank beschikbaar komen. Aad de Waard: “In de komende weken worden de 107.500 pakken verdeeld over acht regionale distributiecentra. Op het distributiecentrum in Rotterdam kunnen wij dan een pallet met de 1360 pakken voor Krimpen aan den IJssel in ontvangst nemen. In beginsel ontvangt iedere cliënt van de voedselbank daarna zeker eenmaal per veertien dagen een pak koffie in zijn voedselpakket. Met deze voorraad kan de Voedselbank Krimpen aan den IJssel deze levering een groot aantal maanden volhouden.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.