Voedselbank IJssel en Lek officieel geopend

Deel dit:

voedselbank1STOLWIJK – Aan het Vaartland in Stolwijk is vrijdagmiddag de nieuwe Voedselbank IJssel en Lek officieel geopend. De openingshandeling werd verricht door burgemeester Roel Cazemier en wethouder Jan Vente.

De cliënten weten inmiddels de weg naar het nieuwe distributiecentrum op het Stolwijkse bedrijvenpark goed te vinden, weet bestuurslid Hans Oosters. Hij kwam vrijdagmiddag een het woord in Infoshow van RTV Krimpenerwaard. “We hebben een opzet als voedselbank IJssel en Lek, dat mensen op drie punten pakketten kunnen afhalen. Dat is naast Stolwijk, ook in Schoonhoven – nu nog in de voormalige Krullevaar aan de Albert Plesmanstraat, maar straks in het gebouw aan de parkeerplaats bij de voetbal. Verder zijn we nog bezig met het voorbereiden van een locatie in Lekkerkerk, zodat mensen op redelijke afstand van hun huis terecht kunnen.”voedselbank3

Voedselbank IJssel en Lek is ‘reuzenblij’ met het nieuwe onderkomen in Stolwijk. “Maar misschien nog wel meer met de samenwerkingsgezindheid onder de Krimpenerwaardse bevolking, de ondernemers en de kerken. De warme steun. Zo zijn we ook aan het pand op het Vaartland gekomen, waar we alle goederen die we krijgen van supermarkten en leveranciers kunnen opslaan. Om ze vervolgens over te pakken in pakketten. Klanten kunnen ze elke vrijdagochtend komen ophalen.”

De nieuwe voedselbank kreeg een incidentele subsidie van de gemeente om de locatie aan het Vaartland in te richten. Het gaat om een bedrag van 25.000 euro. “Binnen staan twee grote koelcellen, om producten vers te kunnen houden. Dat is gewoon nodig, maar het is wel een forse investering. De leverancier heeft flinke korting gegeven. Dankzij subsidies van bijvoorbeeld de gemeente, zijn we in staat om zulke dingen te kunnen aanschaffen.”voedselbank2

Vrijdagmiddag was het tijd voor de officiële opening. Samen onthulden de burgemeester en wethouder het logo van de voedselbank op de gevel van het nieuwe onderkomen.

rabobank

Van de Rabobank Krimpenerwaard ontving de nieuwe voedselbank een donatie van 7500 euro voor de aanschaf van een koelauto.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.