Visspecialist Corné Struik scoort weer hoog in haringtest

Deel dit:

haring1KRIMPEN A/D LEK – Drie jaren achtereen deed Corné Struik mee aan de haringtest van het Algemeen Dagblad, drie keer achter elkaar scoorde hij in de hoogste regionen en kreeg veel lof van de jury. Een prachtig resultaat voor de jonge visspecialist, die enkele jaren geleden voor zichzelf begon door de ambulante vishandel van Lekkerkerker Wim Verwaal over te nemen.

Het AD besloot te stoppen met de haringtest, maar Corné wilde toch graag weten hoe dit jaar over zijn haring wordt gedacht. Hij schreef zich in voor de Nationale Haringtest 2018. Een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV) en de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH).

Anders van opzet, want er komen geen keurmeesters meer langs om de haring te beoordelen. Bij de Nationale Haringtest wordt klanten gevraagd hun mening via internet te geven. Zowel over de prijs/kwaliteitsverhouding, over de wijze waarop de vis is schoongemaakt als over de smaak van de haring. Bijna driehonderd haringliefhebbers namen de moeite de haring van Corné Struik te beoordelen en dat leidde tot een score van 9,6. Net zo hoog als vorig jaar in de AD-test. Struik eindigde daarmee als vierde in de provincie Zuid-Holland.

haring2

“Daar ben ik natuurlijk hartstikke trots op”, glundert Corné als hij alweer een maatje schoon staat te maken. Het is aanpoten want aan zijn uiterst moderne viskraam is het ook op deze vrijdag op de markt in Krimpen aan de Lek heel druk. Natuurlijk zijn er ook klanten die voor een lekkerbek, een bak kibbeling of voor een andere vissoort komen, maar er gaat toch wel opvallend veel Hollandse Nieuwe over de toonbank. Een goede uitslag in de haringtest betaalt zich meteen terug.

Gekoelde snijplank
Corné laat als het om haring gaat niets aan het toeval over. Als de nieuwe haring op de markt komt keurt hij meerdere monsters en kiest hij een partij die hem het beste voorkomt. “En dan komt het erop aan dat het hele traject zorgvuldig gecontroleerd loopt. Vanaf het ontdooien van de vis, het schoonmaken en vooral de temperatuur. Haring moet verwerkt worden op een temperatuur van onder de vier graden, anders gaat het mis”, legt hij uit. Vandaar dat zelfs de snijplank in zijn kraam van koeling is voorzien.

En om te voorkomen dat de vis alsnog teveel opwarmt als de klant ermee op weg naar huis gaat, deelt hij op warme dagen als deze gratis koeltassen uit.

Visspecialist Corné Struik is vijf dagen per week open. Op dinsdag staat hij op de weekmarkt in Krimpen aan den IJssel, op woensdag in Lekkerkerk, donderdag in Bergambacht, vrijdag in Krimpen aan de Lek en op zaterdag nog eens in het centrum van Lekkerkerk. Zijn haring is een ommetje waard!

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.