Vijf sterren voor amandelstaaf Gertjan, De Echte Bakker

Deel dit:

amandelLEKKERKERK/SCHOONHOVEN – Gertjan, De Echte Bakker heeft een fraai resultaat behaald bij de landelijke roomboter- amandelstavenkeuring van het Echte Bakkersgilde. De amandelstaven van Gertjan werden door de onafhankelijke vakjury als ‘uitmuntend’ beoordeeld en kregen de maximale vijf sterren.

Het behalen van deze sterren is geen vanzelfsprekendheid. Een roomboter-amandelstaaf is een seizoensspecialiteit, dus geen dagelijkse routine. Ieder jaar in september moeten de bakkers van Gertjan, De Echte Bakker weer de slag te pakken krijgen om dit product perfect te maken.

Het maken van een perfecte amandelstaaf is een precisiewerkje. Het bladerdeeg moet veel laagjes hebben en lekker krokant zijn en de amandelspijs moet smeuïg zijn en lekker smaken. Daar geeft Gertjan Treur zijn eigen signatuur mee aan dit product. “Door toevoeging van een klein beetje citroenrasp krijgt de spijs de specifieke lekkere smaak die alleen bij ons te krijgen is”, vertelt Treur.

De keurmeesters hebben de roomboter-amandelstaaf beoordeeld op kleur, eeteigenschappen, vulling en natuurlijk smaak en konden op basis van de cijfers de vijf sterren geven. Daarmee heeft Gertjan, De Echte Bakker een plaats in de finaleronde gehaald. In deze ronde worden de plaatsen 1, 2 en 3 bepaald.

Gert Jan, De Echte Bakker heeft winkels in Lekkerkerk en Schoonhoven.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.