Verzonnen verhaaltje werd prentenboek voor kinderen

Deel dit:

linda moenOUDERKERK A/D IJSSEL – Een boekhandel uitlopen zonder te hebben rondgeneusd op de afdeling prentenboeken is voor Linda Moen geen optie. Van jongs af aan is ze gek op woorden en teksten en geniet ze intens van bijbehorende illustraties en afbeeldingen.

Logisch dat ze haar kinderen, de inmiddels 15-jarige Lucas en zijn 12-jarige zus Isa, toen ze klein waren iedere avond een verhaaltje voorlas terwijl ze samen naar de plaatjes keken. En als er eens geen boek voorhanden was verzon ze er gewoon zelf één.

Sommige van die verhaaltjes bleven hangen en die schreef Linda wel eens op. Zoals het avontuur van Luuk die zijn nieuwe rode ballon uit zijn handen liet glippen en deze een droomreis naar de maan zag maken.

Klus
Jarenlang bleven Luuk en zijn ballon in de la liggen tot zij er eens samen met haar aangetrouwde neef Michael van den Bosch over sprak. Die is illustrator van beroep en zag er wel wat in om het verhaal van bijpassende tekeningen te voorzien. Een klus waar hij tussen zijn eigen bedrijven door een jaar of twee mee doende was. “Het resultaat was geweldig”, oordeelde Linda en ze besloot samen met Michael het geheel bij een uitgever aan te bieden. Boekscout in Soest, een uitgeverij die beginnende auteurs kansen biedt door boeken niet in grote oplagen maar ‘on demand’ te drukken had er oren naar en zo rolden de eerste exemplaren van ‘Mijn ballon reist naar de rrreusachtige maan’ van de persen.

Het is een prachtig boekje geworden; een spannend verhaaltje dat leuk is om voor te lezen aan de allerkleinsten en minstens zo leuk is om samen met je kind het avontuur van Luuk te bekijken. “Het is echt een prentenboek naar mijn hart geworden”, lacht Linda.

Limoen
Voorlezen aan haar kinderen doet Linda inmiddels niet meer. Maar met woorden en tekst houdt ze zich nog dagelijks bezig. Na een loopbaan als communicatieadviseur bij verschillende bedrijven richtte ze enkele jaren geleden haar eigen onderneming op. Tekstbedrijf Limoen, dat zich heeft gespecialiseerd in het schrijven van frisse teksten voor websites, (e-mail) nieuwsbrieven en andere moderne media waarmee haar opdrachtgevers graag met hun (potentiële) klanten communiceren. Daarbij werkt ze regelmatig samen met én voor internet-, marketing- en reclamebureaus, maar schrijft ook rechtstreeks in opdracht van organisaties in allerlei bedrijfstakken.

Het schrijven van kinderboeken past niet direct in het bedrijfsprofiel van Limoen, dus dat blijft voor Linda vooral een leuke hobby. Haar debuut is in ieder geval enthousiast ontvangen en dat smaakt naar meer. Er liggen nog wel meer verhaaltjes in haar la, dus wie weet. “Ik moet het er maar eens met Michael over hebben.”

LUUK is verkrijgbaar via www.boekscout.nl, via lindamoen@limoencommunicatie.nl of te bestellen bij de erkende boekhandel onder vermelding van ISBN 978-94-022-4453-3. De kosten bedragen 14,50 euro.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.