Vernieuwing centrum Bergambacht gaat verder

Deel dit:

bergambachtBERGAMBACHT – In het centrum van Bergambacht worden opnieuw zeventig woningen gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Woningcorporatie QuaWonen biedt sinds april bewoners van de Secretaris Schipperstraat, Badhuisstraat en Prinses Julianastraat de mogelijkheid om met voorrang te verhuizen naar een andere huurwoning.

Vijftig eengezinswoningen, twaalf beneden/bovenwoningen en acht portiekwoningen gaan vanaf april 2017 tegen de vlakte. Bewoners van deze woningen zijn al ruime tijd op de hoogte van de sloopplannen. Een groot aantal van de oorspronkelijke bewoners heeft ook al een andere woning gevonden. De bewoners die nog een vast huurcontract hebben, kunnen met voorrang verhuizen naar een andere huurwoning. QuaWonen wil hen ook de mogelijkheid geven om terug te keren naar de nieuwbouw in het centrum.

De bouw van de nieuwe woningen – 31 eengezinswoningen en 19 appartementen met een sociale huurprijs – begint naar verwachting najaar 2017. Tussen de Secretaris Schipperstraat en de Julianastraat komen 19 appartementen en 13 eengezinswoningen. Aan de andere zijde van de Julianastraat komen straks ook weer eengezinswoningen, in totaal 18.

Eerder werden de Secretaris Schipperstraat en de Bloemengaarde vernieuwd.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.