Vernieuwde aula Comenius Krimpen feestelijk geopend

Deel dit:

Nu de aula op Comenius Krimpen is vernieuwd, is de school klaar voor 21e eeuws onderwijs. V.l.n.r. Leerlinge Tamara, directeur Bedrijfsvoering Eric Dekker van het Comenius College, en directeur Mark Tange van Comenius College Krimpen, bij de heropening van de aula. (Foto: PR Comenius College)

Nu de aula op Comenius Krimpen is vernieuwd, is de school klaar voor 21e eeuws onderwijs. V.l.n.r. Leerlinge Tamara, directeur Bedrijfsvoering Eric Dekker van het Comenius College, en directeur Mark Tange van Comenius College Krimpen, bij de heropening van de aula. (Foto: PR Comenius College)

KRIMPEN A/D IJSSEL – Het Comenius College Krimpen is klaar voor het onderwijs van de 21e eeuw. Daarvoor is niet alleen het onderwijs in de afgelopen jaren vernieuwd, maar ook het gebouw aan de Boezemdreef in de zomermaanden. Donderdagmiddag werd de aula feestelijk geopend als symbolisch sluitstuk van de inhoudelijke verandering, vertelde directeur Mark Tange.

Het nieuwe onderwijsconcept op Comenius Krimpen, Young & Strong, daagt leerlingen uit om hun talenten te ontdekken en versterkt hun kennis, vaardigheden en gedrag. Leerlingen kunnen hun talenten op het spoor komen en ontwikkelen in vier richtingen: Young Business, Young Sport, Young Art en Young Science. Daarnaast krijgen ze elke dag ze lessen in een vak waarin ze nog versterking nodig hebben; dit zijn de zogeheten Strong-lessen.

Verder hebben ze ontwikkelgesprekken met hun persoonlijke coach. Doordat leerlingen zelf keuzes maken, zijn ze gemotiveerder voor de lessen. De school merkt dat deze visie aanslaat; de leerlingen zijn enthousiast en het aantal nieuwe leerlingen groeit.

‘Een break in de week’
Tijdens de opening van de vernieuwde aula vertelden twee leerlingen Tamara en Chantal dat ze het onderwijs leuker vinden dan voorheen. “De Young-uren zorgen voor een break in de week. We zijn niet alleen met boeken bezig, maar ook met praktische opdrachten. En door de Strong-uren worden we steeds beter met de gewone vakken.” Ze noemden hun school: “Klein en knus, maar ook open en gezellig.”

Lint doorgeknipt
Omdat onderwijswethouder Neeleman onverwachts moest afzeggen, verrichtte Eric Dekker, directeur Bedrijfsvoering, de opening van de aula, in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de gemeente, samenwerkingspartner SynerKri, leerlingen en hun ouders. Dekker knipte het lint door dat twee leerlingen ophielden.

Schooldirecteur Mark Tange stipte de vernieuwingen in de inrichting aan: “De aula is het hart van de school geworden. Het is een veilige basis, vanwaaruit onze leerlingen hun talenten kunnen ontdekken. Elke richting heeft een eigen hoek van het gebouw, met een typerende visual. Verder is er een stilteruimte gemaakt en is de mediatheek verplaatst naar beneden, tegelijk met de uitleenbalie voor laptops.”

De aula bevat ronde tafels met zes stoelen voor groepswerk, maar leerlingen kunnen er ook voor zichzelf werken op hoge of lage zitplekken, en relaxen.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.