Verenigingen willen dat veer tussen Gouderak en Moordrecht in de vaart blijft

Deel dit:
veer

(Bron/foto: PvdA Krimpenerwaard)

GOUDERAK – Verschillende verenigingen hebben in een brief aan de gemeenten Krimpenerwaard en Zuidplas aangedrongen op in stand houden van het veer tussen Gouderak en Moordrecht. Het pontje moet ook na 1 juni 2017 blijven varen, schrijven zij.

Eind mei 2016 werd bekend dat de Veerdienst Schoonhoven de exploitatie van het noodlijdende veer voor de duur van één jaar zou overnemen. Dat jaar, dat dus 1 juni afloopt, wordt door beide gemeenten onderzocht of een oplossing voor de lange termijn mogelijk is.

De verenigingen schrijven nu, naar aanleiding van ‘diverse berichten in de media’, dat zij bang zijn dat de veerdienst wordt beëindigd. Zij wijzen in hun brief op het grote belang van de verbinding over de Hollandsche IJssel, niet alleen voor de sociale contacten tussen beide dorpen maar ook voor de recreërende fietsers en wandelaars. ‘Met het verdwijnen van de veerpont verdwijnt een zeer belangrijke aansluiting in diverse recreatieve routes, met zeer negatieve gevolgen voor het groene toerisme’, zo staat in de brief. Ook onderstrepen zij het belang van de pont voor het autoverkeer bij mogelijke verkeersinfarcten op de provinciale weg tussen Gouda en Schoonhoven en op de provinciale weg van afslag Moordrecht naar de Julianasluis bij Gouda.

Ondertekenaars van de noodkreet zijn Milieuvereniging Zuidplas, Wandelnet, Te Voet/Wandeloverleg Zuid-Holland, Fietsersbond Zuidplas, Vrouwen van Nu, De Boezemvrouwtjes, Korfbalvereniging IJsselvogels, Voetbalvereniging Moordrecht, Tennisvereniging Moordrecht en Scouting Moordrecht.

Eerder pleitte de belangenvereniging Vrienden van de Voetveren al voor een ‘creatieve, constructieve oplossing‘ om het veer in stand te houden en stelde daarvoor ook haar expertise beschikbaar.

De brief van de verenigingen staat op de agenda van de raadsvergadering van Krimpenerwaard van 31 januari.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.