Verenigingen hoeven geen leges meer te betalen voor aanvraag evenementenvergunningen

Deel dit:

euroKRIMPENERWAARD – Verenigingen en andere non-profitorganisaties die een evenement willen organiseren in de Krimpenerwaard hoeven geen leges meer te betalen voor de aanvraag van een (evenementen)vergunning. De gemeenteraad heeft dat besloten om het sterke verenigingsleven in stand te houden.

Vrijwilligers die actief zijn in de gemeente zorgen er namelijk voor dat veel activiteiten voor verschillende doelgroepen georganiseerd worden. Om die reden heeft de gemeenteraad besloten de verenigingen en non-profitorganisaties vrijstelling te geven voor het betalen van leges.

De vrijstelling voor non-profitinstellingen geldt voor leges van evenementenvergunningen, collectes, standplaatsvergunningen, voor het organiseren van een snuffelmarkt, loterijen, een bingo of rad van avontuur en ontheffingen voor het schenken van alcohol buiten een horeca-inrichting.

De aanvraag van een evenementenvergunning draagt bij aan een veilig verloop van een evenement en is dus belangrijk. De kosten voor de aanvraag van de vergunning vormen nu geen belemmering meer voor een vereniging om activiteiten te organiseren.

De maatregel is met terugwerkende kracht per 1 januari 2016 ingegaan. Verenigingen en stichtingen die na die datum een vergunning hebben aangevraagd en voor vrijstelling in aanmerking komen, ontvangen de betaalde leges terug als zij hun statuten hebben overlegd.

De gemeente inventariseert momenteel welke verenigingen voor terugbetaling in aanmerking komen. De organisaties die eerder dit jaar een vergunning hebben aangevraagd, hebben een brief van de gemeente ontvangen. Hierin heeft de gemeente de statuten van de betreffende organisatie opgevraagd. Wie deze brief nog niet heeft ontvangen en denkt wel in aanmerking te komen voor terugbetaling, heefttot maandag 14 november de gelegenheid om de statuten op te sturen. Voor de jaarwisseling geeft de gemeente dan een reactie of men in aanmerking komt voor teruggave.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.