Veer Gouderak-Moordrecht definitief uit de vaart

Deel dit:
Het veer vaart zaterdag 30 april voor het laatst tussen Gouderak en Moordrecht.

Het veer vaart zaterdag 30 april voor het laatst tussen Gouderak en Moordrecht. (Foto: PvdA Krimpenerwaard)

GOUDERAK – Het veer over de Hollandsche IJssel tussen Gouderak en Moordrecht gaat per 1 mei definitief uit de vaart. Pontbaas Wim Verburg heeft eerder deze maand aan de gemeente Krimpenerwaard een brief gestuurd, waarin hij de stopzetting aankondigt.

Sinds een paar jaar verkeert de veerdienst in financieel zwaar weer. Met de komst van de Gouderaksebrug over de Hollandsche IJssel liep het aantal auto’s dat gebruik maakte van de pont sterk terug. De exploitant zag zich al genoodzaakt de nieuwe pont – met ruimte voor vier auto’s – na korte tijd weer van de hand te doen en verder te gaan met de oude, kleinere pont. Ook de vaartijden werden rigoureus teruggebracht.

PvdA-fractievoorzitter Rob Geleijnse wil in de raadsvergadering van donderdag 28 april van het college duidelijkheid over de toekomst van het veer Gouderak-Moordrecht. Hij wil weten wat de reden is van de beëindiging, welke inspanningen het college tot nu toe heeft gedaan om dit te voorkomen en of het bereid is zich in te zetten voor het behoud van een vorm van veerdienst tussen beide IJsseldorpen. Geleijnse: “Het is op z’n zachtst gezegd opmerkelijk dat het college sinds het versturen van de brief -ruim twee weken geleden- de raad hierover niet heeft geïnformeerd.”

Hij vervolgt: ‘De – wij hopen tijdelijke – stopzetting van het veer komt op een hoogst ongelukkig moment. Maandag 2 mei opent zwembad De Baan in Gouderak weer zijn deuren; jaarlijks weten veel inwoners van Moordrecht het Gouderakse bad te vinden, zij zijn daarvoor afhankelijk van een veerverbinding.’

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.