Vanaf nu zacht water in West-Krimpenerwaard

Deel dit:

kraanKRIMPENERWAARD – De nieuwe drinkwaterzuivering bij Schuwacht in Krimpen aan de Lek is afgelopen week volledig in gebruik genomen. Dat betekent dat het water uit de kraan in Krimpen aan den IJssel, Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk en Ouderkerk aan den IJssel vanaf nu zacht is.

De hardheid is vanaf begin juni geleidelijk gedaald naar 7,8 Duitse graden. Afgelopen weekend ontvingen alle klanten in deze regio van drinkwaterbedrijf Oasen hierover een brief.

Mensen met een waterontharder in huis wordt aangeraden om contact op te nemen met de leverancier voor de juiste instelling. Ook zijn sommige huishoudelijke apparaten zoals koffiemachines, wasmachines en vaatwassers ingesteld op de hardheid van het water. Om deze apparaten opnieuw in te stellen adviseert Oasen om de handleiding te raadplegen of contact op te nemen met de fabrikant.
 
Minder aanslag
Het zachte water bevat minder kalk dan eerst. Hierdoor is er minder kalkaanslag op kranen en douchetegels. Ook is het zachte water gunstig voor het energieverbruik van warmwater apparatuur. Een andere groot voordeel is de betere werking van zeep. Er is dus minder wasmiddel nodig voor een net zo schone was.

Om aandacht te vragen voor het bewust doseren van wasmiddel start Oasen dit najaar de publiekscampagne ‘Was op Maat’. Eind augustus volgt meer informatie over Was op Maat op www.oasen.nl en in de regionale kranten.

U vindt het volgende mogelijk ook interessant...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.