Van milieustraat tot grondstoffencentrum

Deel dit:

GrondstoffencentrumKRIMPEN A/D IJSSEL – Duurzaamheidswethouder Marco Oosterwijk heeft maandag de Krimpense milieustraat omgedoopt tot grondstoffencentrum. Zo sluit de milieustraat beter aan bij de nieuwe manier van afval inzamelen en de slogan ‘Sorteren, maak uw afval waardevol’.

Niet alleen de naam is veranderd. Ook is het Grondstoffencentrum anders ingericht, zodat bezoekers de diverse afvalstromen gemakkelijker kunnen sorteren. Door de efficiënte inzameling, worden de afvalstromen beter gesorteerd en dat komt de verwerking ervan ten goede.

De transformatie van milieustraat tot Grondstoffencentrum is direct zichtbaar bij de ingang. Daar hangt een bord met de afvalstromen die men bij het Grondstoffencentrum kwijt kan. Ook staat de nieuwe route duidelijk aangegeven op het terrein.

Op het Grondstoffencentrum kunnen zo’n 26 verschillende afvalstromen gesorteerd worden. De volgende stromen worden gesorteerd ingezameld: bouw- en sloopafval, klein chemisch afval, papier en karton, textiel, glas, vlak glas, banden met en zonder velg, matrassen, asbest/cement, piepschuim, bruin- en witgoed, (grof) groenafval, hard kunststof, plastic- metaal en drankenkartons, hout, ijzer, gips, puin, kolkenafval, veegvuil, dakleer, schone grond, bielzen en grof huishoudelijk afval. 

Met de afvalpas kunnen inwoners op het Grondstoffencentrum aan de Stormsweg 11 terecht van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

U vindt het volgende mogelijk ook interessant...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.