Vakschool Schoonhoven presenteert ambtsketen

Deel dit:

(Foto: Vakschool Schoonhoven)

(Foto: Vakschool Schoonhoven)

SCHOONHOVEN – Burgemeester Arie Aalberts van de gemeente De Friese Meren neemt woensdag de nieuwe ambtsketen in ontvangst, welke is vervaardigd door studenten van de Vakschool Schoonhoven. De Friese gemeente had een ontwerpwedstrijd uitgeschreven.

Jasmin Kuusinen (20), studente aan de Vakschool, ontwierp de winnende ambtsketen. De ambtsketen wordt aangeboden tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Ontwerpwedstrijd
Om tot een nieuwe ambtsketen te komen, had de gemeente een ontwerpwedstrijd uitgeschreven onder studenten van de Vakschool Schoonhoven. Het idee hiervoor kwam van Jaap van der Meulen uit het Friese dorp Joure, die aan aan de vakschool is verbonden als examinator. Dit leverde in maart van dit jaar een presentatie op van negen bijzondere ontwerpen. De gemeente koos voor het ontwerp van Jasmin Kuusinen, die dit ontwerp vervolgens uit mocht werken tot een echte ambtsketen.

De Vakschool Schoonhoven is de enige school in Nederland waar je opgeleid kunt worden tot goud- en zilversmid, juwelier of uurwerkmaker. Jasmin is zelf Finse, maar studeert hier in Nederland aan de opleiding goud- en zilversmid. Ze liet zich inspireren door de vele meren in de Friese gemeente, waarvan in elk facet een omtrek van één van de meren terug komt.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.