Vakschool Schoonhoven maakt megaketting samen met Engelsen

Deel dit:

vakschool1 SCHOONHOVEN – Dit jaar is het 350 jaar geleden dat de Nederlandse marine, onder leiding van Michiel de Ruyter, de Engelse vloot versloeg in de rivier de Medway bij Chatham. Onder andere door een ketting, die ter verdediging over Medway was gespannen, kapot te varen. Deze slag wordt in juni dit jaar groots herdacht in Chatham.

De University of Creative Arts, dept Jewelery, in Rochester (naast Chatham) heeft het initiatief genomen om, symbolisch, opnieuw een ketting van 300 yards te maken samen met studenten van Vakschool Schoonhoven.

Dit vindt, zowel in Engeland als in Nederland plaats in de week van 20 tot en met 24 maart. In ons land, op Vakschool Schoonhoven gaan 280 studenten aan de slag met het maken van elk een eigen halsketting welke straks samen met de kettingen van de studenten uit Engeland een megaketting gaat worden van 300 yards.

Behalve, het ontwerpen en vervaardigen van de ketting vinden er tal van activiteiten gedurende de de week plaats die te maken hebben met het thema Battle of Medway/Tocht naar Chatham.

U vindt het volgende mogelijk ook interessant...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.