Unanieme steun voor PvdA-motie over buslijn 196

Deel dit:

Het station in Gouda. (Foto: PvdA Krimpenerwaard)

Het station in Gouda. (Foto: PvdA Krimpenerwaard)

KRIMPENERWAARD – De gemeenteraad van Krimpenerwaard heeft unaniem ingestemd met een motie van de PvdA om aan de provincie het ongenoegen over te brengen over de verslechtering van het openbaar vervoer in het westelijk deel van de gemeente.

In de motie, die ook door ChristenUnie, SGP en Gemeente Belang Schoonhoven was ondertekend, spreekt de raad zijn ongenoegen uit over het feit dat de gemeente noch de inwoners van Ouderkerk aan den IJssel, Lageweg en Gouderak tijdig zijn geïnformeerd over het wegvallen in de avonduren van buslijn 196 tussen Gouda en Capelsebrug.

De raad wil dat het college, mocht een tussentijdse aanpassing van de nieuwe dienstregeling niet mogelijk zijn, onderzoekt hoe de dienstverlening van belbus 596 kan worden geoptimaliseerd. Deze belbus is door Arriva gepresenteerd als redelijk alternatief. De bus rijdt na 19.00 uur nog twee keer, maar moet wel minimaal een uur van tevoren worden gereserveerd.

Wethouder Pieter Neven beloofde dit nogmaals met Arriva te gaan bespreken, maar hij tekende er wel bij aan dat er gemiddeld niet meer dan twee reizigers gebruikmaken van een avondbus. “Dat is de realiteit, daar moeten we ook eerlijk over zijn.”

U vindt het volgende mogelijk ook interessant...

1 Bericht

  1. Jessica zegt:

    Waarom alleen over de 196? In lekkerkerk en krimpen aan de lek komt er nu na half 8 ook geen ene bus meer… de 497 is een ramp geworden, buschauffeurs die maar door moeten trappen want ze moeten in een half uur van schoonhoven-gouda (v.v) rijden. Nou dat is met de auto al bijna niet te doen….. en dan nog niet gesproken over de weggevallen haltes….

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.