Uitreiking IB-certificaat aan Krimpense en Ouderkerkse Comeniusleerlingen

Deel dit:

certificaat1REGIO – Aan veertien oud-leerlingen van het tweetalig vwo (tto) werden onlangs op het Comenius Lyceum in Capelle aan den IJssel de IB-certificaten uitgereikt. Deze leerlingen deden eind vorig schooljaar examen voor het International Baccalaureate (IB) en studeren inmiddels aan hogescholen en universiteiten in binnen- en buitenland. Vier van hen komen uit de Krimpenerwaard: Micha van Heemst, Lisa Hooftman en Stephanie Kelder uit Krimpen aan den IJssel, en Sophie van der Geest uit Ouderkerk aan den IJssel.

Het International Baccalaureate (IB) is een academisch Engels programma dat leerlingen uit tto-5 en -6 volgen naast het reguliere vwo-programma. Wereldwijd staat dit programma garant voor een zeer hoge kwaliteit.

Talenkennis en reizen
De uitreiking op 12 oktober werd opgeluisterd door Sonia Meijer, honorair consul in Nederland van El Salvador. Meijer is ook president van de Latijns-Amerikaanse Tafel bij De Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte in Den Haag. Haar keynote speech was getiteld ‘The importance of being a global citizen’, en ging over haar werk en de wereld van het corps diplomatique. Ze benadrukte het belang van talenkennis en van reizen naar het buitenland.

‘Culturele sensitiviteit’
Tijdens de uitreiking werd teruggekeken op de zes schooljaren van de tto-leerlingen. Ze werden een hechte groep. “Ik zag jullie binnenkomen als lieve meisjes en jongens, en vertrekken als mooie jongvolwassenen. Jullie hebben elkaar sterker en beter gemaakt”, zei Karen Verdel, tto-coördinator op het Comenius Lyceum.

Docente Nane Lagerweij herinnerde de leerlingen aan het centrale onderwerp in haar lessen: ‘culturele sensitiviteit’. Ze hoopte dat de leerlingen die nu voldoende in huis hebben.

Ron de Knegt, afdelingsleider vwo/tto, sloot de happening af: “We zijn erg trots op jullie, en op het resultaat, want voor de tweede keer is het tto van Comenius landelijk als eerste geëindigd bij de IB-examens”

Daarna was het tijd voor een fotoshoot waarbij de caps vrolijk de lucht ingingen.

certificaat2

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.