Tweede open avond Zilvermuseum Schoonhoven

Deel dit:

zilvermuseumSCHOONHOVEN – Het Zilvermuseum in Schoonhoven opent vrijdag de deuren voor de tweede open avond. Speciaal voor deze gelegenheid zijn er extra activiteiten voor jong en oud, waardoor ze het museum beter leren kennen.

Het Zilvermuseum houdt de open avonden als bedankje richting de inwoners van Krimpenerwaard voor de financiële steun voor het museum vanuit de gemeente.

“We voelen ons heel erg gesteund door de gemeente Krimpenerwaard en haar inwoners in het afgelopen jaar” geeft museumdirecteur Marcel Teheux aan. “Voor ons reden om iets terug te doen.”

Teheux kijkt met een tevreden gevoel terug op eerste open avond, eerder deze maand. “Gezellig druk, voortdurend mensen over de vloer. Mensen die je normaal gesproken nooit in het museum ziet. Ook inwoners van Schoonhoven die nog nooit bij ons binnen zijn geweest en er waren drie echtparen die pas in de stad zijn komen wonen en het museum wel eens wilden zien.”

Bezoekers hebben op de open avond gratis toegang. In het museum is momenteel tentoonstelling Designed by Nature te zien waar de goud- en zilversmeden de natuur in Krimpenerwaard vastgelegd hebben in zilverobjecten. Vanwege de open avond zijn er nog wat extra activiteiten. Teheux: “Zo is er voor kinderen een speurtocht en wordt er een rondleiding gegeven. Ook is er workshop draadsieraad maken tegen materiaalprijs.”

Tevens signeren en promoten André Korenhof en Paul Glastra vrijdagavond in het museum hun fotoboek waarin ze allerlei Schoonhovenaren geportretteerd hebben.

De open avond is vrijdag te bezoeken tussen 17.00 en 21.00 uur.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.