Twee nieuwe voorzitterhamers voor Jan Vente

Deel dit:

janventeKRIMPENERWAARD – Wethouder Jan Vente is onlangs in twee besturen benoemd tot voorzitter. Hij gaat de voorzittershamer hanteren in de Stuurgroep Veenweiden Krimpenerwaard en in het bestuur van sociale werkvoorziening Promen.

Vente volgt in de stuurgroep Veenweiden Krimpenerwaard Pieter Neven op als voorzitter. “Pieter Neven is helaas geen wethouder meer en nu neem ik het stokje van hem over. We staan wel aan de vooravond van de meest cruciale fase van het proces. Het wordt nu serieus, de brieven gaan de deur uit dat de grondaankoop echt doorgezet gaat worden, dat houdt in dat mensen zullen moeten kiezen tussen natuuraanleg of uitkoop. Dat gaat ongetwijfeld tot de nodige emoties leiden, daar ben ik me ernstig van bewust”, aldus Vente zaterdagochtend in het radioprogramma De Waard op de kaart van RTV Krimpenerwaard.

Vente is een oude bekende in de Gebiedsovereenkomst Veenweiden. Hij was eerder voorzitter van de stuurgroep Krimpenerwaard die de Gebiedsovereenkomst in 2014 heeft ontwikkeld. De verwachting is dan ook dat hij weer snel ingewerkt is. De Stuurgroep bestaat verder uit: Leon de Wit (wethouder gemeente Krimpenerwaard), Hans Oosters (Dijkgraaf Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard) en Dorenda Gerts (Heemraad Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard).

Vente wordt ook voorzitter van het bestuur van Promen. Hij neemt hiermee het stokje over van Jean Paul Meuldijk die namens de gemeente Capelle aan den IJssel verbonden was aan Promen. Vente is door het bestuur gekozen vanwege zijn jarenlange ervaring als bestuurder bij Promen en als wethouder binnen de gemeente. Hij is inmiddels ruim 12 jaar als lid van het algemeen bestuur verbonden aan Promen en kent de organisatie daarom goed. “In alle omliggende gemeenten zijn de betreffende wethouders allemaal vertrokken. Het bestuur is bijna helemaal nieuw en dus zocht men iemand met ervaring. Ik heb ja gezegd tegen deze verantwoordelijke taak want dit is, ondanks alle veranderingen die er zijn, een prachtig bedrijf waar we heel trots op zijn. Daar wil ik samen met de rest van het bestuur en de directie graag leiding aan geven”, aldus Vente bij RTV Krimpenerwaard.

Rogier Tetteroo (gemeente Gouda) is benoemd tot vice-voorzitter. Het bestuur van Promen wordt verder gevormd door: Harriët Westerdijk namens de gemeente Capelle aan den IJssel, Henry ten Zijthof namens de gemeente Waddinxveen, Anthon Timm namens de gemeente Krimpen aan den IJssel, Han de Jager namens de gemeente Alphen aan den Rijn en Jan-Willem Schuurman namens de gemeente Zuidplas.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.