Trix van Walsum uit Lekkerkerk debuteert in Kinderbundel ‘Vriendschap, kom erbij’

Deel dit:
Trix van Walsum-van der Graaf

Trix van Walsum-van der Graaf

LEKKERKERK – Eerder deze maand tijdens de kinderboekenweek is de verhalenbundel ‘Vriendschap, kom erbij’ uitgebracht. Een project van tien schrijvers die belangeloos verhalen beschikbaar hebben gesteld over dit onderwerp wat ook het thema was van de afgelopen kinderboekenweek. Trix van Walsum-van der Graaf was één van de schrijvers. Zij heeft twee verhalen ingebracht die in de bundel zijn gepubliceerd. Daarmee debuteert zij als schrijfster van kinderverhalen. 

Naast haar huishoudelijke taken verzorgt Trix de administratie van het bedrijf van haar man. Dat is aannemingsbedrijf A.J. van Walsum Onderhoud en Renovatie. Wat werk betreft niet te klagen op dit moment. Als hobby schrijft zij naast haar bezigheden al enige tijd kinderverhalen. Daarvoor heeft zij een aantal jaren geleden een cursus gevolgd. “Schrijven vind ik leuk en ik heb een rijke fantasie. Dat was de reden om te gaan schrijven”, vertelt Trix in een gesprek met RTV Krimpenerwaard. Door middel van praktijkoefeningen tijdens de cursus leer je op een nog betere manier dingen op te schrijven.”

43154318_1895342723885394_4002547286625222656_n

De kinderbundel ‘Vriendschap, kom erbij’ bevat verhalen voor kinderen van de onder-, midden- en bovenbouw. “Via een kennis ben ik bij dit project betrokken geraakt. Ik vond het erg spannend en ook onwerkelijk als je verhalen goed genoeg blijken om gepubliceerd te worden. De letters in het boek zijn extra groot wat makkelijker leest voor kinderen met dislectie.  Het boek is goed ontvangen. De eerste druk is inmiddels uitverkocht. De tweede druk is in de maak.”

In de Kinderboekenweek is het boek uitgebracht. Trix heeft op diverse scholen het boek gepresenteerd en voorgelezen aan de kinderen. “Was erg leuk om te doen”, geeft Trix aan. “Dit heeft mij gestimuleerd om hiermee door te gaan”. Aan het boek is door de schrijvers belangeloos meegewerkt. De opbrengst is bestemd voor diverse goede doelen om het lezen voor kinderen te bevorderen. Het boek is te verkrijgen via Bol.com of neem rechtstreeks contact op met Trix van Walsum, Schuwacht 296 in Lekkerkerk.

Trix is komende zaterdag te gast bij RTV Krimpenerwaard tussen 12.00 en 14.00 uur. Dan zal zij ook voorlezen uit eigen werk.

voorlezen maximaschool (2)

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.