Traumahelikopter heeft vaste landingsplekken in Krimpen

Deel dit:

Anthon Timm (VVD) voor traumahelikopter.

Anthon Timm (VVD) voor traumahelikopter.

KRIMPEN A/D IJSSEL – De traumahelikopter heeft in Krimpen aan den IJssel de beschikking over drie vaste landingsplaatsen. Burgemeester Martijn Vroom en VVD-raadslid Anthon Timm (VVD) kregen dat te horen tijdens een bezoek aan Erasmus MC/Traumacentrum Zuidwest Nederland in Rotterdam.

Aanleiding voor het bezoek waren vragen van de VVD over de beschikbaarheid van landingsplekken in de IJsselgemeente. “Een vraag waar eigenlijk nooit goed bij stilgestaan is. Tijd dus voor een bezoek”, aldus burgemeester Martijn Vroom.

Beide heren werden door medewerkers van het traumacentrum bijgepraat over alle aspecten van de traumaheli en de mensen daaromheen. Ook de (nacht)landingsplaatsen van de traumahelikopter kwamen aan bod.

“Overdag zorgt de politie – bij de inzet van de traumaheli – voor een geschikte landingsplek”, vertelt Vroom. “’s Nachts is dat anders. Om veilig te kunnen landen zijn er in Krimpen aan den IJssel vaste landingsplaatsen. Dit zijn: het sportveld aan de Moderato, het sportveld naast het Koekoeksplein en de groenstrook aan de Lansing. Als gemeente zorgen we er uiteraard voor dat deze plekken veilig en beschikbaar blijven als landingsplek.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.