Tim Mudde loopt 42 kilometer voor zichzelf én stichting ALS

Deel dit:

marathonKRIMPEN AAN DE LEK – Voetballiefhebbers die de verrichtingen van de ploegen in onze regio volgen kennen Tim Mudde nog wel. Jarenlang speelde hij bij het Ouderkerkse Spirit en daarna was hij vele seizoenen te vinden op de grasmat van FC Perkouw.

“Een verdienstelijk speler én clubvrijwilliger”, aldus de kenners. Maar op enig moment vond Tim het welletjes en stopte als actieve voetballer. Om toch in beweging te blijven ging hij hardlopen. Eerst individueel door op eigen gelegenheid door de polder te rennen. “Goed voor mijn lijf en onderweg kon ik m’n hoofd lekker leegmaken”, aldus Tim die er niet tegenop ziet om ook onder minder goede weersomstandigheden zijn loopschoenen aan te trekken.

Afvallen
Hij kwam in contact met atletiekvereniging Start in Lekkerkerk en sloot zich aan bij een loopgroep die zich voorbereidt op deelname aan de marathon in Rotterdam op 8 april aanstaande. Om succesvol te kunnen zijn was ‘een beetje’ afvallen wel een voorwaarde. Inmiddels weegt Tim 25 kilogram minder dan voorheen en daar voelt hij zich prima bij. “Nog vier kilo te gaan en dan zit ik op mijn streefgewicht.”

Tim’s echtgenote Samantha helpt hem daar bij. Zij heeft de zakken chips en andere verleidingen uit huis verbannen en zet gezonde maaltijden op tafel. Ondertussen traint Tim vier keer per week, twee keer individueel en twee keer met de groep. Gemiddeld loopt hij vijftig kilometer per week. Tijdens deelname aan loopevenementen heeft Tim al geleerd dat hardlopen hem goed afgaat. Vorige week nog liep hij een halve marathon in Gouda in 1 uur en 46 minuten. Dat geeft moed voor de Rotterdamse marathon, die hij binnen vier uur wil volbrengen.

Grootste vriend
Aan zijn deelname aan de marathon heeft Tim Mudde een goed doel verbonden. De Stichting ALS. Deze stichting zet zich in voor het ondersteunen van patiënten die aan de tot dusver ongeneselijke ziekte lijden en zamelt middelen in om wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken, behandeling en mogelijke genezing financieel te ondersteunen. Dat Tim voor dit doel heeft gekozen is geen toeval. “Toen ik tien jaar was overleed mijn grootvader, die tevens mijn grootste vriend was, aan deze vreselijke ziekte. Binnen een jaar nadat de diagnose was gesteld moesten we afscheid van hem nemen.”

Tim heeft zich toen voorgenomen ooit iets te doen om de genezingskansen van ALS patiënten te vergroten en zijn deelname aan de marathon biedt hem die gelegenheid. Zijn werkgever Spare Cargo BV was één van de eersten die steun toezegde. Met een substantieel bedrag voor het doel en met het betalen van de kleding die een marathonloper nu éénmaal nodig heeft. Andere bedrijven volgden en ook familieleden, vrienden en bekenden zegden hun steun toe. Zijn streefbedrag van achtduizend euro is al voor bijna de helft binnen. “En dan zijn we nog maar goed een week bezig”, lacht Tim.

Vleugels
De komende weken staan voor Tim en Samantha volledig in het teken van de voorbereiding op het evenement dat jaarlijks tienduizenden deelnemers en honderdduizenden toeschouwers trekt. Als Tim straks onderweg is hoopt Samantha hem bij de start, op het twintig kilometerpunt en bij de finish langs de lijn te kunnen begeleiden. “De wetenschap dat tientallen sponsors zijn goede doel steunen geeft hem ongetwijfeld vleugels”, voorspelt ze.

Wie een bijdrage wil leveren, kan kijken op www.alsacties.nl (zoek naar Tim Mudde). Hoe het Tim vergaat tijdens zijn voorbereidingen is te volgen op zijn Facebookpagina.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.