Tevredenheid over Kom-Binnen-Bij-Bedrijvendagen

Deel dit:

bedrijvenREGIO – De jaarlijkse Kom-Binnen-Bij-Bedrijvendagen, die in april werden gehouden, hebben een sterk positief effect op de regionale economie. De voorlopig gemeten maatschappelijke meerwaarde is 417.500 euro.

Dit is de waarde die gemeenten, bedrijven en organisaties geven aan het gezamenlijk organiseren van deze dag en de kosten die zij daarmee fictief besparen.

294 bedrijven en organisaties uit acht gemeenten in het Groene Hart deden mee en kregen tussen 9 en 14 april honderden mensen over de vloer die op zoek zijn naar betaald werk, een leerwerkplek, stageplaats of werkervaringsplaats, vrijwilligerswerk of een praktijkopdracht voor school. In totaal werden er 1324 bedrijfsbezoeken aangemeld.

De eerste resultaten
Op basis van een eerste enquête blijkt dat 25 mensen in de regio een betaalde baan vonden, zeventien een leerwerkplek of werkervaringsplaats, zes een stageplaats en elf mensen vonden vrijwilligerswerk. Een paar weken sinds de open dagen zijn nog tal van vervolggesprekken en trajecten met potentiële kandidaten gaande.

In de Krimpenerwaard hebben 66 bedrijven deelgenomen aan de Kom-Binnen-Bij-Bedrijvendagen. Er zijn ruim 140 bezoeken afgelegd aan deze bedrijven. Twee vacatures zijn direct al vervuld, een persoon heeft een stageplaats gevonden, er zijn drie leerwerkplekken/werkervaringsplaatsen vervuld en drie mensen hebben vrijwilligerswerk gevonden. Met zestien kandidaten zijn bedrijven nog in gesprek.

Wethouder Jan Vente van Krimpenerwaard is blij dat er zo veel bedrijven, organisaties, werkzoekenden en studenten mee deden aan de Kom-Binnen-Bij-Bedrijvendagen in de gemeente. “Volgend jaar hopen we de afstemming tussen werkgevers, het onderwijs en de gemeente bij dit project verder te verbeteren. Het doel is namelijk zo veel mogelijk ingevulde vacatures en stageplekken.”

‘Kom Binnen Bij Bedrijven’ is onderdeel van hét regionale platform Groene Hart Werkt! Via dit platform werken bedrijven, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en overheid met elkaar samen aan economische initiatieven in het Groene Hart.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.