Team Poco Loco la Bici: spinningmarathon voor Alpe d’HuZes

Deel dit:
pocoloco

(Foto: Facebook Team Poco Loco la Bici)

BERGAMBACHT – Bij Fysio-Fitness Kees Bakker in Bergambacht wordt zaterdag 14 januari een spinningmarathon gehouden. De opbrengst daarvan is bestemd voor Alpe d’HuZes. Met dit jaarlijkse evenement wordt geld ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. De spinningmarthon is een initiatief van Alpe d’HuZes-team Poco Loco la Bici, gevormd door Johan de Langen, Willem den Braber en Nathalie Leenders.

Johan en Nathalie proberen op 1 juni van dit jaar tijdens Alpe d’HuZes, zo vaak mogelijk op de fiets de Franse Alpencol Alpe d’Huez te beklimmen voor het goede doel. Willem neemt de taak van mecanicien en soigneur op zich en zorgt voor de nodige support.

“Net als veel anderen heb ik ook dierbaren verloren aan de verschrikkelijke ziekte kanker”, vertelt Nathalie. “Al een aantal jaren loop ik met het idee om op een sportieve manier mijn bijdrage te leveren aan de strijd tegen kanker. Helaas door eigen gezondheidsproblemen, kwam het er eerder niet van. Toen een vriend van ons afgelopen mei, na een strijd van bijna twee jaar, de ziekte niet heeft kunnen overwinnen, was het voor mij duidelijk: ik ga meedoen aan de Alp d’HuZes. Mijn gezondheid laat het nu toe, dus grijp ik deze kans met beide handen aan.”

De spinningmarathon start zaterdag 14 januari om 11.00 uur. Nathalie: “De bedoeling was om een vier uur durende marathon te houden, maar het is inmiddels zes uur geworden, wat ook een symbolisch getal is voor de Alpe d’HuZes.” Op dit moment zijn er nog een paar spinning plaatsen vrij (kosten 15,- euro per fiets, per uur).

Tevens is er deze dag een loterij gesponsord door de lokale winkeliers van Schoonhoven en Bergambacht. De hoofdprijs is een ballonvaart voor twee personen, gesponsord door Sortimo Nederland B.V. Ook worden er lekkernijen bij de koffie/thee verkocht, dus iedereen is welkom om binnen te lopen.

Meer informatie staat op de speciale teampagina van Poco Loco la Bici.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.