Taskforce presenteert Agenda voor de Zilverstad

Deel dit:

Met de presentatie van de Agenda voor de Zilverstad wil Schoonhoven een bijdrage leveren aan het versterken en toekomstbestendig maken van de stad zelf en van de Krimpenerwaard als geheel.

Met de presentatie van de Agenda voor de Zilverstad wil Schoonhoven een bijdrage leveren aan het versterken en toekomstbestendig maken van de stad zelf en van de Krimpenerwaard als geheel.

SCHOONHOVEN – Samen met ruim dertig betrokkenen uit Schoonhoven en de Krimpenerwaard werkte de Taskforce Schoonhoven Zilverstad afgelopen jaar intensief aan een strategische agenda om de komende jaren vanuit breed draagvlak de Zilverstad op te poetsen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst overhandigde Taskforce-voorzitter Dick de Cloe de eerste exemplaren.

Met het initiatief wil Schoonhoven een bijdrage leveren aan het versterken en toekomstbestendig maken van de stad zelf en van de Krimpenerwaard als geheel.

Vier thema’s voor een opgepoetste Zilverstad
Het plan kwam tot stand in samenwerking met een brede vertegenwoordiging van bewoners, ondernemers, evenementenorganisaties, musea, het onderwijs en andere smaakmakers. De agenda definieert vier thema’s voor een opgepoetste Zilverstad in 2022: Zilver, Economie en werkgelegenheid, Jonge gezinnen en arbeidspotentieel en Recreatie en recreatie.

De taskforce adviseert de lokale coördinatie in handen te geven aan Stichting Schoonhoven Zilverstad (citymanagement). Bij de uitvoering dient waar mogelijk te worden samengewerkt met de nieuwe Stichting Krimpenerwaard Marketing en Promotie, en aansluiting te worden gezocht bij plannen van stakeholders en lokaal en provinciaal beleid.

agenda

Uitvoering vanuit breed netwerk
De eerste exemplaren van de Agenda voor de Zilverstad 2018-2022 werden afgelopen week overhandigd aan burgemeester Cazemier en het bestuur van de Stichting Krimpenerwaard Marketing en Promotie, als vertegenwoordigers van twee belangrijke partners bij de realisatie van de plannen. Het is de bedoeling dat de uitvoering vanuit een breed netwerk van belanghebbenden in Schoonhoven en de Krimpenerwaard wordt opgepakt.

Meer informatie is te zien op de www.dezilverstadvernieuwt.nl. Op deze speciale website kunnen ook nieuwe initiatieven worden aangemeld.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.