SVN: trots op verleden en gericht op de toekomst

Deel dit:

svnLEKKERKERK – Veel bereikt, mooie plannen. Stichting Servicepunt Verenigingen Nederlek (SVN) benutte de verenigingsavond van afgelopen vrijdag om haar stakeholders en de vrijwilligers bij te praten over de ontwikkelen en enkele toekomstideeën te ontvouwen.

Een en ander gebeurde in een informele sfeer met een smakelijke oer-Hollandse pannenkoekenmaaltijd en een aantal sprekers. Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek praatte de aanwezigen bij over het nieuw te beschrijven sportbeleid van gemeente Krimpenerwaard en de mogelijke komst van combifunctionarissen. Ze prees het multifunctionele gebruik van de SVN-sportparken in Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek én het feit dat SVN de verenigingen en veel vrijwilligers in haar werkzaamheden betrekt. Ook wijdde de wethouder positieve woorden aan de permanente openstelling van de bij SVN in beheer zijnde sportparken. “Om het nieuwe sportbeleid vorm te kunnen geven gaan we onder meer een inventarisatie van de accommodaties binnen onze gemeente maken”, vertelde Sleeuwenhoek. “De centrale vraag daarbij is: hoe kunnen we de ruimtes zo goed mogelijk benutten en wat hebben we nodig om dat voor elkaar te krijgen? Uiteraard gaan we daar de verenigingen nauw bij betrekken. We moeten het samen doen.”

Highlights
SVN-penningmeester Fred Wink nam de bezoekers van de verenigingsavond mee naar het recente verleden, waarin SVN op voortvarende wijze een flink aantal projecten beetpakte en tot een goed einde bracht. Een paar highlights: de aanleg van een verhard evenemententerrein op sportpark Weydehoeck, de herstructurering en vernieuwing van sportpark Tiendweg-West Lekkerkerk, het realiseren van een volledig vernieuwd sportpark Tiendweg-Oost Lekkerkerk, de samenwerking met Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard, de plaatsing van tijdelijke kleedlokalen voor Dilettant op sportpark Tiendweg Krimpen aan de Lek, de ingebruikname van een robotmaaier aldaar en de optimalisering van het accommodatiegebruik. “We ontzorgen met onze activiteiten zowel de verenigingen als de gemeente”, zo stelde Wink vast. “Daarnaast willen we zoveel mogelijk mensen in staat stellen om te sporten en te bewegen. We zijn daarmee goed op weg.”

Duurzaamheid
Johan Koutstaal nam de bezoekers mee in de toekomst, oftewel de plannen en ideeën die bij SVN leven. Zo gaat SVN verder inzetten op duurzaamheid. “Op de verschillende sportparken gaat onze vrijwilliger/coördinator Cees de Gruijter een inventarisatie maken met betrekking tot energieverbruik en de mogelijke reductie daarvan. Dat moet leiden tot een gedegen plan waarmee we subsidie hopen te krijgen. Daarnaast gaan we het project ‘Mijn Park Jouw Park’ verder uitrollenen willen we het ‘Park van de Toekomst’ introduceren, waarbij we aan de jeugd vragen op welke manier we totnogtoe onbenutte ruimtes op die complexen kunnen benutten. Ook gaan we verder met ons open parken-beleid, willen we de Sportfair 2016 gaan faciliteren op sportpark Weydehoeck en praten we met de gemeente over een combifunctionaris Sport en Bewegen binnen Krimpen aan de Lek en Lekkerkerk.”

Hans van Diest was als gastspreker aanwezig om te vertellen over Risico-inventarisatie en Evaluatie (RI&E) bij sportclubs. De avond werd afgesloten door ‘Polderdichter van de Krimpenerwaard’ Roel Botter. Hij nam de aanwezigen mee langs de mooiste plekjes van de streek en sloot af met een gedicht.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.