Stroompunt voor ambulante handel in Lageweg

Deel dit:

lagewegOUDERKERK A/D IJSSEL – In Lageweg komt een stroompunt voor de ambulante handel. Dat is het uitvloeisel van het bezoek van het ‘Praatje Pot’-team van Gemeente Belang Krimpenerwaard aan het Ouderkerkse buurtschap.

Tijdens het bezoek raakten fractieleden van de lokale partij in gesprek met de exploitant van een mobiele frietkraam, die vertelde dat hij voor zijn elektriciteit met een haspel moest werken en de stroom 75 meter verderop uit een woning moest betrekken.

De exploitant had bij de gemeente geïnformeerd wat de mogelijkheden waren voor realisatie van een stroompunt. De beantwoording was voor de exploitant teleurstellend.

Gemeente Belang Krimpenerwaard diende bij de verantwoordelijk wethouder het verzoek in om alsnog te kijken of een dergelijk stroompunt gerealiseerd kan worden. De wethouder was zeker niet ongenegen en zegde toe het te laten onderzoeken.

Onlangs kwam het bericht dat het stroompunt toch gerealiseerd gaat worden. Dit tot vreugde van de ‘Praatje Pot’-teamleden Willem Schoof en Ben Schamper. “Een stroompunt ambulante handel draagt bij aan de leefbaarheid en vitaliteit in een kern als Lageweg waar al weinig tot geen voorzieningen zijn. Het biedt mogelijkheden voor een broodkraam of kaashandelaar om hier enige uren per week te gaan staan naar voorbeeld van de kleine markten zoals in Berkenwoude.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.