Stolwijk maakt zich op voor jaarlijkse braderie

Deel dit:
Leden van de Hervormde gemeente Stolwijk brengen het verhaal van de Ark van Noach tijdens de braderie van afgelopen jaar. (Foto: Hervormde gemeente Stolwijk)

Leden van de Hervormde gemeente Stolwijk brengen het verhaal van de Ark van Noach tijdens de braderie van afgelopen jaar. (Foto: Hervormde gemeente Stolwijk)

STOLWIJK – Het centrum van Stolwijk is zaterdag 20 augustus het decor van de jaarlijkse braderie. Tussen 11.00 en 17.00 uur kan het publiek struinen langs de tientallen kramen op en rond het Dorpsplein. “We verwachten rond de vijftig kramen”, liet Adri Verhoeven zaterdagochtend namens de organisatie weten in het RTV Krimpenerwaard programma De Waard op de Kaart.

“De inschrijving loopt nog nog”, aldus Verhoeven. “Wij doen daar nooit zo moeilijk over. Mensen kunnen zich bij wijze van spreken op de dag zelf nog aanmelden voor een kraam. De teller staat nu op vijftig, maar we wachten het dus nog even rustig af.”

De markt zelf begint om 11.00 uur, maar de organisatie is er al vroeg bij om alles te regelen. “We beginnen om een uur of zes. Dan worden de kramen gebracht. We doen ons best om iedereen tevreden te stellen. Dat is lastig, want die wil hier staan en die wil daar staan. Die wil niet naast die. En die heeft stroom nodig. We doen ons best en meestal lukt het ook wel om iedereen het naar de zin te maken.”

RTV Krimpenerwaard live vanaf braderie
RTV Krimpenerwaard zendt de ghele dag live uit vanaf de Stolkse braderie. Ook de Historische Vereniging ‘Oud Stolwijck’ is van de partij. “Op deze braderie verschijnt een nieuw boekje met zeer fraaie oude foto’s” laat Arie Burggraaf namens het bestuur weten aan RTV Krimpenerwaard. De prijs van het boekje is zes euro. “Wie zich tijdens de braderie aanmeldt als lid of begunstiger van onze vereniging, ontvangt het fotoboekje gratis. Tevens kan men bij onze kraam voor een euro raden naar de juiste benaming van een vijftal oude gebruiksvoorwerpen en gereedschappen. Daarmee zijn drie geldprijzen te winnen.”

Een kraam reserveren voor de Stolwijkse braderie kan via stolwijkse-braderie@live.nl. Meer informatie is te verkrijgen via 06-51119066.

Lees ook: Geen hoogwerker voor bijbels spektakelstuk op Stolwijkse braderie

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.