Stichting Veen op de Been een feit

Deel dit:

stichtingSCHOONHOVEN – Vrijdag vond de formele oprichting plaats van de Stichting Veen op de Been. Het bestuur bestaat uit voorzitter Arie Heijkoop, secretaris Sacha Smitskam en penningmeester Diederik van Os. De stichting heeft als doel het vergaren van financiële middelen om de behandeling mogelijk te maken van Schoonhovenaar Lesley Veen die al enige tijd aan de zenuwziekte Multiple Sclerose (MS) leidt.

De enige behandeling momenteel kan plaatsvinden in de Filipijnen, waarmee zo’n 60.000 euro is gemoeid.

“Afgelopen maanden vonden er al diverse particuliere initiatieven plaats voor Lesley door middel van loterijen, een verkoophoek via facebook en onlangs is ook een tijdelijke winkel in de Lopikerstraat in Schoonhoven geopend”, vertelt voorzitter Arie Heijkoop. “Op dit moment is ongeveer de helft van het benodigde bedrag al bijeen vergaard dus is extra inzet hard nodig. Vooral bij het benaderen van fondsen is het wenselijk gebleken om een stichting te hebben. Dankzij de geweldige medewerking van Notariskantoor Vonk in Schoonhoven kon de oprichtingsakte onlangs passeren.”

De stichting hoopt – naast de andere lopende initiatieven – het resterende bedrag bijeen te krijgen zodat de noodzakelijke behandeling van Lesley Veen bewaarheid kan worden.

Wie zelf een initiatief wil nemen voor een fondsenwervingsactiviteit, kan contact opnemen met voorzitter Arie Heijkoop via aheijkoop@ziggo.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.