Start laatste fase woningbouw Tiendhoek II Lekkerkerk  

Deel dit:

tiendhoekLEKKERKERK – De gemeente Krimpenerwaard en Van Wijnen Projectontwikkeling West B.V. hebben onlangs een overeenkomst getekend voor de realisering van 34 vrije sector-woningen en 21 sociale huurwoningen in de wijk Tiendhoek in Lekkerkerk.

Om dit te vieren picknicken wethouder Dilia Blok en Coen Klijsen van Van Wijnen Projectontwikkeling op donderdag 17 augustus tussen 12.30 en 13.00 uur bij het onlangs geplaatste bouwbord op de bouwlocatie.
 
Blok is blij met de start van de bouw in Lekkerkerk. “Na enkele jaren van minder vraag en weinig bouwactiviteiten is er nu weer vraag naar kwalitatief goede koopwoningen en sociale huurwoningen. Met de nieuwe plannen voor Tiendhoek kunnen we inspelen op deze nieuwe vraag”.
 
De plannen voor Tiendhoek II zijn het afgelopen jaar door de crisis en de veranderde vraag aangepast. In de noordoostelijke hoek van het plangebied, waar appartementen waren gepland, zijn nu 21 sociale grondgebonden huurwoningen gepland. Deze worden gebouwd in opdracht van QuaWonen. In het koopsegment is ruimte voor zestien rijwoningen, veertien vrijstaande en twee-onder-een kapwoningen en vier patio/terraswoningen. De woningen worden verkocht door Van Herk Makelaardij. Meer informatie staat op www.wonenindekragen.nl 
 
Omdat de plannen enigszins gewijzigd zijn, start binnenkort een nieuwe bestemmingsplanprocedure. Uiteindelijk wordt het plan ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad
 
De planning is dat na de voorbelasting van het terrein, die in de afgelopen maanden is neergelegd, de bouw medio 2018 kan starten. Meer informatie over het project staat op de website van de gemeente Krimpenerwaard.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.