Smijten met pk’s op Perkouws Feest [video]

Deel dit:

Perkouw deel 2-20150905-10-2015-10BERKENWOUDE – Jaarlijks in het eerste weekend van september wordt in Berkenwoude het Perkouws Feest gehouden, als viering van de verjaardag van de voormalige koningin Wilhelmina. Oranjevereniging Juliana had er weer een waar spektakel van gemaakt.

Er werd gesmeten met pk’s, te beginnen het ringsteken voor tractoren op vrijdag en het ringsteken voor paarden, pony’s en bespannen wagens op zaterdag.

Dit jaar voor het eerst was er zaterdagmiddag de verkiezing van de Sterkste man van de Krimpenerwaard, onder leiding van het team van voormalig Sterkste man van Nederland, Wout Zijlstra. Ook hier kwamen veel pk’s vrij. Deze krachtpatsers moesten diverse spectaculaire onderdelen afwerken. De toeschouwers keken ademloos toe of moedigden hun plaatselijke helden luidkeels aan.

Top georganiseerd allemaal. Muziek, eten en drinken, alles was voorhanden. Zelfs het weer viel in de smaak zaterdag. De Sterkste man van de Krimpenerwaard werd wederom Leon Kok uit Lekkerkerk. Marijke van Krimpen is de sterkste vrouw.

We kunnen niet wachten tot volgend jaar……

Foto’s: Jan Trouwborst/Bas de Zeeuw.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.