Slager Martin Meijer derde bij ‘Grote Grillworsttest’

Deel dit:

slager
LEKKERKERK – Slager Martin Meijer van Slagerij Meijer in Lekkerkerk, heeft de derde plaats behaald bij de Grote Grillworsttest 2015. “Een eerlijke worst en een mooi kruidengebruik”, aldus de jury. De eerste plaats was voor Slager Peter Tap van Keurslagerij Simon Muilwijk uit Ameide, gevolgd door Uw Ambachtelijke Slager Lieuwe Nicolai uit Oosterwolde.

Maar liefst 130 slagers hadden zich ingeschreven voor deze nieuwe vakwedstrijd van de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS).

Tijdens de finalekeuring eind januari boog de jury zich over de inzendingen die zowel koud als warm werden gekeurd. De producten zijn gekeurd op alle aspecten die te maken hebben met ‘Uitwendig aanzien en uitwendige kleur’, ‘Aanzien snijvlak en inwendige kleur’, ‘Geur en smaak’ en ‘Samenstelling en consistentie’. Daarnaast moesten de finalisten een allergenendeclaratie aanleveren van hun grillworst. Allergenendeclaratie is immers een verplichting en veel consumenten stellen hier vragen over. Mysterieshopping was ook onderdeel van de finalekeuring, deze consumentenproducten werden vergeleken met de wedstrijdinzending.

De jury zei: “Bij de finalekeuring hebben we alle grillworsten extra kritisch bekeken, het ging om de kleinste details. Een grillworst is het visitekaartje van de slager. Een lekkere grillworst is perfect afgebakken, heeft een mooie vleessmaak, een eerlijke worststructuur, het kruidengebruik moet in balans zijn, kortom de lekkerste grillworst is een kunstwerk.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.